Ελλάδα

Θάνατος 65χρονης στο Ίλιον: Δεν συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca

Θάνατος 65χρονης στο Ίλιον: Δεν συνδέεται με το εμβόλιο της AstraZeneca
Θάνατος 65χρονης στο Ίλιον: Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι η γυναίκα πέθανε από χρόνια στεφανιαία νόσο.

Τον φόβο είχε σπείρει η είδηση του θανάτου της 65χρονης στο Ίλιον μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca τον περασμένο Μάρτιο. Τελικά, η ιατροδικαστική έρευνα έριξε φως στην υπόθεση και αποφάνθηκε πως η αιτία θανάτου της ήταν η χρόνια στεφανιαία νόσος και όχι οι θρομβώσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σημειώνεται ότι την ιατροδικαστική έρευνα και την ιστολογική εξέλιξη πραγματοποίησαν οι ιατροδικαστές Νίκος Καρακούκης και Νίκος Καλογριάς, σύμφωνα με το Mega.

Υπενθυμίζουμε ότι η 65χρονη είχε λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον στις 30 Μαρτίου. Η γυναίκα έκατσε στο εμβολιαστικό κέντρο το προβλεπόμενο διάστημα και ύστερα έφυγε για το σπίτι της. Βγαίνοντας όμως από το εμβολιαστικό κέντρο αισθάνθηκε αδιαθεσία και κατέρρευσε.

Οι γιατροί έδωσαν σκληρή μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή, όμως δεν τα κατάφεραν. Αρχικά, οι άνθρωποι του οικείου της περιβάλλοντος και οι νομικοί εκπρόσωποι της οικογένειας υποστήριζαν ότι ο θάνατός της συνδεόταν με παρενέργειες του εμβολίου, αλλά τελικά η ιατροδικαστική έρευνα εξάλειψε αυτό το σενάριο.  

AstraZeneca: Τι θα γίνει με τα ραντεβού και τη δεύτερη δόση στην Ελλάδα

Εδώ και αρκετό καιρό η Κομισιόν έχει προχωρήσει σε νομικές ενέργειες εναντίον της AstraZeneca, καθώς η τελευταία αθέτησε τη συμφωνία τους και καθυστέρησε την παράδοση του εμβολίου. Επιπλέον, η Κομισιόν αποφάσισε να μην ανανεώσει την παραγγελία των εμβολίων για μετά τον Ιούνιο.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι πώς οι αποφάσεις της Κομισιόν θα επηρεάσει το εμβολιαστικό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδιαίτερα τι πρόκειται να ισχύει για την Ελλάδα. AstraZeneca

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια,  ο οποίος σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είπε πως μέχρι στιγμής στην Ευρώπη έχουν εμβολιαστεί συνολικά 55 εκατομμύρια πολίτες με το εμβόλιο της AstraZeneca συμπληρώνοντας πως είναι ένα ασφαλές εμβόλιο το οποίο και έχει εγκριθεί από τα αρμόδια όργανα της Ένωσης.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου της AstraZeneca είναι εξασφαλισμένη, για όσους έχουν κάνει την πρώτη, προσθέτοντας ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι εξασφαλισμένο και για όσους έχουν κλείσει τις ημερομηνίες, αλλά δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει τον εμβολιασμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments