Ελλάδα

Τουρισμός: Οι ανακοινώσεις από τον Χάρη Θεοχάρη

Τουρισμός: Οι ανακοινώσεις από τον Χάρη Θεοχάρη
Τουρισμός: Στην ειδική εκδήλωση γίνεται και η παρουσίαση της φετινής καμπάνιας του ΕΟΤ από τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Φραγκάκη.

Από το μαγευτικό Σούνιο έκανε τις ανακοινώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης. Το μήνυμα του φετινού τουρισμού είναι «Ανοίγουμε Πανιά», ενώ φέτος θα ακολουθηθεί συντεταγμένο σχέδιο.

«Το 2020 ο ελληνικός τουρισμός κέρδισε ένα πολύ σημαντικό στοίχημα και για αυτό βραβεύθηκε από διεθνείς οργανισμούς». τόνισε ο κ. Θεοχάρης και πρόσθεσε πως στόχος «ήταν να κρατήσουμε τον τουρισμό ζωντανό». Στόχος του υπουργείου είναι να αναδείξουμε με ασφάλεια τη φυσική ομορφιά και τον πολιτισμό μας.

Αρχικά παρουσιάστηκαν τα πέντε σποτ για τον φετινό τουρισμό, έχοντας το σύνθημα «All you want is Greece».

Αναλυτικά τα μέτρα για το άνοιγμα του τουρισμού την Παρασκευή 14 Μαΐου:

Όπως επισήμανε ο υπουργός Τουρισμού «ανοίγουμε την Παρασκευή με ένα σχέδιο προστασίας της υγειονομικής ασφάλειας όλων όσοι εμπλέκονται στην παροχή τουριστικών υπηρεσιών ολοκληρωμένο, τεχνολογικά προηγμένο και δοκιμασμένο: Υψώνουμε τείχος ασφαλείας με πέντε διαφορετικές ζώνες άμυνας, τις οποίες έχουμε παρουσιάσει εκτενώς αλλά και βελτιώνουμε, σε επιμέρους λεπτομέρειες διαρκώς.Ειδικότερα προβλέπονται τα εξής:

1. Πρωτόκολλο εισόδου στην χώρα:

  • Συμπλήρωση του PLF μία ημέρα πριν την αναχώρηση Πιστοποιητικό εμβολιασμού PCR test έως και 72 ώρες πριν Πιστοποιητικό ανάρρωσης Ενεργοποίηση του Green Pass από 01/06

2. Λειτουργία Συστήματος Στοχευμένης Δειγματοληψίας, στηριζόμενο στο EVA, με rapid test

3. Πλέγμα ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της επικράτειας επί τη βάση των πυλών εισόδου και των κρουσμάτων του 2020

4. Εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων δραστηριοτήτων στον τουρισμό (μουσεία, διαδρομές με λεωφορεία, γιότινγκ κλπ)

5. Επιτάχυνση των εμβολιασμών στην επικράτεια ώστε να αναπτυχθεί ένα τείχος προστασίας του γενικού πληθυσμού και των εργαζομένων, καθώς και εφαρμογή της «Γαλάζιας Ελευθερίας»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments