Διεθνή

Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα

Νετανιάχου: Οι επιχειρήσεις στη Γάζα δεν θα τερματιστούν σύντομα
Νετανιάχου: Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις εχθροπραξίες.

Συνεχίζεται η εμπόλεμη σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να ρίχνει κι άλλο λάδι στη φωτιά, δηλώνοντας πως οι επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας δεν πρόκειται να τερματιστούν σύντομα.

Σημειώνεται ότι σήμερα καταγράφηκαν 100 νεκροί Παλαιστίνιοι από βομβαρδισμούς.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι αποφασισμένος να συνεχίσει τις εχθροπραξίες.

«Λέω ότι θα επιφέρουμε βαρύ πλήγμα στη Χαμάς και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις (..) Πληρώνουν και θα συνεχίσουν να πληρώνουν ακριβά. Δεν τελείωσε ακόμα», είπε ο Νετανιάχου, αφού ολοκληρώθηκε μια συνεδρίαση στο υπουργείο Άμυνας, προαναγγέλλοντας μια πιθανή ενίσχυση των πληγμάτων.

Το Ισραήλ συνεχίζει την πίεση στη Γάζα, με αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού στον πυκνοκατοικημένο θύλακα. Μεταξύ των στόχων, σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, είναι το δίκτυο των σηράγγων μέσω των οποίων μετακινούνται στη Λωρίδα της Γάζας οι μαχητές και τα ηγετικά στελέχη της Χαμάς, καθώς επίσης και μια «τρομοκρατική ταξιαρχία» που είναι έτοιμη να εκτοξεύσει ρουκέτες προς το ισραηλινό έδαφος.

Ισραήλ: 100 νεκροί στη Γάζα από βομβαρδισμούς

Το Ισραήλ συνέχισε σήμερα να βομβαρδίζει τη Λωρίδα της Γάζας από αέρος και με πυρά του πυροβολικού, καθώς κλιμακώνεται η στρατιωτική αντιπαράθεση με τους Παλαιστίνιους, με περισσότερους από 100 αμάχους να έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους στον παλαιστινιακό θύλακα.

Στη διάρκεια της νύκτας ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε τους βομβαρδισμούς “ για να επιφέρει σημαντικές ζημιές στις σήραγγες” που επιτρέπουν σε μαχητές και στελέχη της Χαμάς, η οποία έχει εκτοξεύσει εκατοντάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, να κυκλοφορούν στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς να γίνονται αντιληπτοί από τις κάμερες του εβραϊκού κράτους ή να περνούν στο Ισραήλ για να πάρουν ομήρους, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Λόγω των βομβαρδισμών από τα άρματα μάχης, που έχουν αναπτυχθεί κατά μήκος του παλαιστινιακού θύλακα που βρίσκεται υπό ισραηλινό αποκλεισμό και είναι περικυκλωμένος από έναν υψηλής ασφαλείας φράκτη, εκατοντάδες κάτοικοι της Γάζας εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

“Οι βομβαρδισμοί αυτοί ήταν εντελώς παράλογοι, σαν βιντεοπαιχνίδι. Ήταν μια πραγματική ταινία τρόμου”, κατήγγειλε ο Μουχάμαντ Ναζίμπ, 16 ετών, κάτοικος της Γάζας, σύμφωνα με τον οποίο “ δεν θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει ειρήνη με το Ισραήλ”.

Συνολικά ο ισραηλινός στρατός έπληξε 150 στόχους τη νύκτα, ενώ η Χαμάς εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον πόλεων του νότιου Ισραήλ, όπως η Σντερότ, η Ασκελόν και η Μπεερσέβα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments