Ελλάδα

Γιάννης Λαγός: Μεταφέρεται στις φυλακές Δομοκού

Γιάννης Λαγός: Μεταφέρεται στις φυλακές Δομοκού
Γιάννης Λαγός: Ποιο είναι το αίτημα του ευρωβουλευτή και στελέχους της Χρυσής Αυγής.

Στις φυλακές Δομοκού οδηγείται ο Γιάννης Λαγός. Σημειώνεται ότι ο ευρωβουλευτής και στέλεχος της Χρυσής Αυγής είχε φτάσει νωρίτερα το μεσημέρι στην Αθήνα, καθώς οι βελγικές αρχές αποφάσισαν να εκδοθεί στην Ελλάδα και να εκτίσει την ποινή του εδώ.

Ο εισαγγελέας τον ενημέρωσε ότι δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για το αίτημά του να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς η αρμόδια για αυτό το θέμα είναι η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Λαγό, επιθυμεί να εκτίσει την ποινή του στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί τις συνεδριάσεις του ευρωκοινοβουλίου.

«Γιαννάρα γερά» φώναξαν δυο τρεις φίλοι του Γιάννη Λαγού έξω από το Εφετείο.

Την ίδια στιγμή, δυο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι φώναξαν: «ο Παύλος ζει τσακiστε τους ναζί».

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Λαγός εκδόθηκε από τις βελγικές αρχές μετά από ένταλμα της Ελλάδας και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών, προκειμένου να του επιδοθεί φυλακτήριο ώστε να μεταχθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα για να εκτίσει την ποινή του.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια για τη μεταφορά του στο Εφετείο. «Για την ορθοδοξία και την Ελλάδα αξίζει κάθε θυσία», δήλωσε μόλις βγήκε από την αστυνομική κλούβα.

Αριστοτελία Πελώνη: «Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός»

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε ρωμαλέο απέναντι στους εγκληματίες. Και η Δικαιοσύνη έδωσε την απάντησή της με τις αποφάσεις της», επισημαίνει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Και υπογραμμίζει: «Δεν επιτρέπεται, όμως, κανένας εφησυχασμός. Οι ελληνικές αρχές κινήθηκαν άμεσα και συντονισμένα τόσο για την έκδοση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, όσο και για την παράδοση του Γιάννη Λαγού προκειμένου να εκτίσει την ποινή του. Χρειάζεται, όμως, διαρκής αγώνας ώστε η ελληνική Δημοκρατία να μην βρεθεί ξανά αντιμέτωπη με τέτοια φαινόμενα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments