Ελλάδα

Εκάλη: Διάρρηξη με λεία 120.000 ευρώ σε σπίτι επιχειρηματία

Εκάλη: Διάρρηξη με λεία 120.000 ευρώ σε σπίτι επιχειρηματία
Εκάλη: Οι διαρρήκτες πήγαν στο σπίτι, όπου και στεγάζονται τα γραφεία της εταιρίας, ξήλωσαν τον συναγερμό και τον βούτηξαν σε ένα κουβά με νερό.

Διάρρηξη με μεγάλη λεία διέπραξαν άγνωστοι στην Εκάλη, σε σπίτι Ελληνοαμερικάνου επιχειρηματία.

Δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνεται τέτοιο περιστατικό, καθώς τον Μάρτιο επιτήδειοι «βούτηξαν» ένα εκατομμύριο ευρώ από σπίτι ηλικιωμένης στην Αγία Παρασκευή. Επίσης, χθες οι αστυνομικές αρχές στην Κρήτη προχώρησαν σε σύλληψη γυναίκας, η οποία μέσω απάτης κατάφερε να αποσπάσει λεία άνω των 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, οι διαρρήκτες πήγαν στο σπίτι, όπου και στεγάζονται τα γραφεία της εταιρίας, ξήλωσαν τον συναγερμό και τον βούτηξαν σε ένα κουβά με νερό.

Στη συνέχεια βρήκαν και άρπαξαν 120.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ. Μέσα στο σπίτι δεν ήταν κανείς.

Ο τρόπος δράσης τους και η εξουδετέρωση του συναγερμού κάνει την ΕΛΑΣ να πιστεύει πως πρόκειται για έμπειρη συμμορία, με έδρα την Δυτική Αττική.

Την έρευνα έχει αναλάβει η άσφαλεια βορειοανατολικής Αττικής.

Κρήτη: Εξιχνιάστηκε απάτη με λεία άνω των 30.000 ευρώ

Μία μεγάλη απάτη ξεσκεπάστηκε από τις αρχές στην Κρήτη, καθώς μία γυναίκα κατάφερε να αποσπάσει από άγνωστο άτομο το χρηματικό ποσό των 13.670 ευρώ.

Οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αστερουσίων προχώρησαν στη σύλληψη της γυναίκας, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία για αδίκημα της απάτης και μπλέκεται σε συνολικά τρεις υποθέσεις σε Ηράκλειο και Λασίθι.

Η έρευνα των Αρχών ξεκίνησε μετά από την εξαπάτηση ιδιοκτήτη επιχείρησης, με τον οποίο επικοινώνησε τηλεφωνικά άγνωστο άτομο, που παρουσιαζόμενο ως πελάτης και εμφανίζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθινά, κατάφερε να τον οδηγήσει στο να του καταβάλλει σε λογαριασμό τον οποίο του υπέδειξε, το χρηματικό ποσό των 13.670 ευρώ.

Από την αστυνομική προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανήκει στην ημεδαπή σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης. Από την συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 23.02.2021 έως και 24.02.2021 κατάφεραν με τον ίδιο τρόπο δράσης να αποσπάσουν από δύο ακόμα επιχειρηματίες στο δήμο Σητείας, το συνολικό χρηματικό ποσό των 20.780 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments