Ελλάδα

Κρούσματα σήμερα 16/5: Χτίζεται το τείχος ανοσίας

Κρούσματα σήμερα 16/5: Χτίζεται το τείχος ανοσίας
Κρούσματα σήμερα 16/5: Προς την απόκτηση του τείχους ανοσίας προχωρά η χώρα και ετοιμάζεται για την τουριστική σεζόν του καλοκαιριού.

Τα κρούσματα για σήμερα 16/5 αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα ο ΕΟΔΥ. Την ίδια ώρα οι εμβολιαστικοί ρυθμοί της χώρας έχουν αυξηθεί, ξεπερνώντας τους 100.000 την ημέρα. Σκοπός είναι να δημιουργηθεί το πολυπόθητο τοίχος ανοσίας, ώστε να κυλίσει με όσο τον δυνατόν λιγότερα προβλήματα η τουριστική σεζόν, αλλά και ο ερχόμενος χειμώνας.

Υπενθυμίζεται πως ο ΕΟΔΥ για χθες (15/6), ανακοίνωσε 1.957 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 886 εντοπίστηκαν στην Αττική.

Κρούσματα σήμερα 16/5: Τα τελευταία στοιχεία των εμβολιασμών

Συνεχίζεται με γρήγορους ρυθμούς η επιχείρηση «Ελευθερία» στη χώρα μας καθώς μόνο το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα 107.194 εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού. Ειδικότερα, σύμφωνα με τον ιστότοπο emvolio.gov.gr, από αυτούς, οι 54.024 εμβολιασμοί αφορούσαν την πρώτη δόση και 58.134 τη δεύτερη δόση. Συνολικά, μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας 4.292.541 εμβολιασμοί. Από αυτούς, 2.772.428 αφορούν την πρώτη δόση, ενώ 1.568.229 άτομα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Κρούσματα σήμερα 16/5

Κρούσματα σήμερα 16/5: Τι λέει ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης για την απόκτηση ανοσίας

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται η ανοσία του γενικού πληθυσμού να φτάσει το 50%, εκτίμησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, αρκεί να συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς οι εμβολιασμοί στη χώρα κατά του κορωνοϊού. «Το τείχος ανοσίας θα χτιστεί με τον εμβολιασμό των ενηλίκων, γι’ αυτό δεν θα πρέπει κανείς να καθυστερήσει», είπε ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ως προς την πορεία της πανδημίας, ανέφερε πως η εικόνα είναι ενθαρρυντική, καθώς καταγράφεται μείωση στους διασωληνωμένους ασθενείς που φτάνει το 18%, ενώ η μείωση άγγιξε το 50% περίπου για τις εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό. «Έχουμε μια σχετικά διαχειρίσιμη κατάσταση. Έχουμε μείωση στα κρούσματα κατά 35% σε σχέση με τον Απρίλιο, ενώ για πρώτη φορά μετά από καιρό είδαμε Σάββατο με κάτω από 2.000 κρούσματα», υπογράμμισε ο καθηγητής Τζανάκης. Κρούσματα σήμερα 16/5

Τέλος, επισήμανε πως «το καλοκαίρι αυτό θα είναι αρκετά καλό, αρκεί να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι εμβολιασμοί, ενώ ζήτησε να υπάρξει μέριμνα για τον εμβολιασμό των φτωχών κρατών για να μην έχουμε πινγκ πονγκ κρουσμάτων».

Κρούσματα σήμερα 16/5: Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος τονίζει πως είμαστε μακριά από lockdown

Gια το αν θα ξαναδούμε lockdown ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος είπε ότι ένα γενικευμένο lockdown είναι πολύ μακριά από το να συμβεί, όμως αν χρειαστεί μπορεί να γίνουν μικρά τοπικά lockdown.

Παράλληλα, έθιξε και το μεγάλο θέμα των εσωτερικών χώρων. Όπως είπε στους κλειστούς χώρους η μετάδοση είναι μεγαλύτερη. Από την άλλη, στους ανοιχτούς χώρους τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα και οι εμβολιασμένοι θα μπορούσαν ενδεχομένως να κυκλοφορήσουν και χωρίς μάσκα. Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, είπε ότι το 85% των γιατρών έχει εμβολιαστεί, όμως θα πρέπει να πειστεί και το υπόλοιπο υγειονομικό προσωπικό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments