Διεθνή

Λωρίδα της Γάζας: Έβδομη μέρα εχθροπραξιών

Λωρίδα της Γάζας: Έβδομη μέρα εχθροπραξιών
Λωρίδα της Γάζας: Ανεβαίνουν οι νεκροί. Μεταξύ αυτών, 41 παιδιά.

Για μία ακόμη ημέρα, την έβδομη, συνεχίζονται οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Χθες μάλιστα το Ισραήλ βομβάρδισε κτίριο όπου στεγάζονταν το AP και το Al-Jazeera.

Λωρίδα της Γάζας: Συνεχίστηκαν οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ

Το Ισραήλ συνέχισε να σφυροκοπεί από αέρος τη Λωρίδα της Γάζας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, βομβαρδίζοντας μεταξύ άλλων το σπίτι ηγετικού στελέχους της Χαμάς, ενώ μαχητές του ισλαμιστικού κινήματος εκτόξευσαν νέες ομοβροντίες ρουκετών, ιδίως εναντίον της μητρόπολης Τελ Αβίβ, καθώς οι εχθροπραξίες βρίσκονται στην έβδομη ημέρα τους χωρίς να υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι οδεύουν σε αποκλιμάκωση. Λωρίδα της Γάζας

Τουλάχιστον τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στα πλήγματα στον παραθαλάσσιο θύλακα, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, ενώ πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν στους νυχτερινούς βομβαρδισμούς. Στην άλλη πλευρά των συνόρων, πολίτες έσπευσαν στα καταφύγια καθώς ήχησαν οι ειρήνες της αεράμυνας στο Τελ Αβίβ και στη νότια πόλη Μπερσέμπα. Δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν πάνω στη βιασύνη τους να φθάσουν στα καταφύγια, σύμφωνα με τραυματιοφορείς.

Λωρίδα της Γάζας: Τουλάχιστον 148 οι νεκροί

Τουλάχιστον 149 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα, ανάμεσά τους 41 παιδιά, σύμφωνα με αξιωματούχους των υγειονομικών υπηρεσιών· στο Ισραήλ γίνεται λόγος για 10 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 2 παιδιών. Απεσταλμένοι των ΗΠΑ, του ΟΗΕ και της Αιγύπτου συνεχίζουν τις προσπάθειες να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη προόδου. Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει δημόσια αργότερα σήμερα για να συζητήσει τη χειρότερη ανάφλεξη της βίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων μετά το 2014.

Λωρίδα της Γάζας

Τόσο το Ισραήλ, όσο και η Χαμάς επιμένουν ότι θα συνεχίσουν να βάλλουν, μία ημέρα μετά την καταστροφή πολυκατοικίας στην πόλη της Γάζας όπου είχαν τα γραφεία τους διεθνή μέσα ενημέρωσης, κυρίως το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα και το αμερικανικό πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι το κτίριο Τζάλα ήταν θεμιτός στρατιωτικός στόχος, διότι σε αυτό είχε γραφεία η υπηρεσία πληροφοριών της Χαμάς, ενώ πρόσθεσε ότι προειδοποίησε τους αμάχους να βγουν από το κτίριο πριν επιτεθεί. Το AP καταδίκασε την επιδρομή και απαίτησε το Ισραήλ να παρουσιάσει στοιχεία που να τεκμηριώνουν το σκεπτικό του. «Δεν είχαμε ποτέ την παραμικρή ένδειξη ότι η Χαμάς είχε γραφεία στο κτίριο ή ήταν ενεργή στο κτίριο», τόνισε ο αμερικανικός ειδησεογραφικός οργανισμός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments