Κόσμος

ΠΟΥ: Το δεύτερο έτος του κορωνοϊού θα είναι πιο θανατηφόρο από το πρώτο

ΠΟΥ: Το δεύτερο έτος του κορωνοϊού θα είναι πιο θανατηφόρο από το πρώτο
ΠΟΥ: Έγινε έκκληση στις ισχυρότερες χώρες να διαθέσουν τις δόσεις που προορίζονται για τα παιδιά στο πρόγραμμα COVAX που απευθύνεται στις φτωχότερες.
ΠΟΥ: Έγινε έκκληση στις ισχυρότερες χώρες να διαθέσουν τις δόσεις που προορίζονται για τα παιδιά στο πρόγραμμα COVAX που απευθύνεται στις φτωχότερες.

«Σκοτεινή» είναι η μία προειδοποίηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον οργανισμό, αναμένεται να εκτοξευθούν οι θάνατοι κατά τη διάρκεια του δεύτερου έτους της πανδημίας, ενώ ταυτόχρονα ανησυχεί για την αργή εξέλιξη των εμβολιασμών.

Παράλληλα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε «παγκόσμιας ανησυχίας» την ινδική μετάλλαξη, καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε 44 χώρες.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ, διεμήνυσε ότι ο δεύτερο χρόνος της πανδημίας αναμένεται να είναι πιο θανατηφόρος από τον πρώτο, ενώ απευθυνόμενος στις ισχυρές χώρες, προτείνει να δωρίσουν τις δόσεις που προορίζονται για τα παιδιά στο πρόγραμμα COVAX που απευθύνεται στις φτωχότερες.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο δρ Τέντρομ Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, παρουσίασε τις ανησυχίες του ΠΟΥ για την αργή εξέλιξη των εμβολιασμών, καθώς οι πλούσιες χώρες παίρνουν δόσεις για τον εμβολιασμό του ίδιου του πληθυσμού τους, αντί να διασφαλίζουν την προστασία των φτωχότερων χωρών.

«Είμαστε σε καλό δρόμο, ώστε το δεύτερο έτος αυτής της πανδημίας να είναι πολύ πιο θανατηφόρο από το πρώτο», υπογράμμισε ο κ. Τέντρος.

Ο ΠΟΥ έχει επικρίνει τις κυβερνήσεις που επικεντρώνονται στην επίτευξη του 100% εγχώριου εμβολιασμού, αντί να συνδράμουν στην παγκόσμια προσπάθεια αντιμετώπισης του ιού.

Δέχεται πως οι χώρες μπορεί να θέλουν να ακολουθήσουν μια προσέγγιση που δίνει προτεραιότητα στους δικούς της πολίτες, όμως προέτρεψε τις κυβερνήσεις να στηρίξουν χώρες που δεν μπορούν να εμβολιάσουν πλήρως τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας.

Οι επισημάνσεις του επικεφαλής του ΠΟΥ έρχονται έρχονται εν μέσω της παγκόσμιας ανησυχίας ότι νέες μεταλλάξεις της COVID-19 και ειδικά το ινδικό στέλεχος, θα μπορούσαν να προκαλέσουν παγκόσμια αύξηση των κρουσμάτων καθώς φαίνεται ιδιαιτέρως μεταδοτική.

Γράψτε το σχόλιο σας

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments