Διεθνή

EMA: Έως έναν μήνα μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασία ψυγείου το εμβόλιο της Pfizer

EMA: Έως έναν μήνα μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασία ψυγείου το εμβόλιο της Pfizer
ΕΜΑ: Η αυξημένη ευελιξία στην αποθήκευση και το χειρισμό του εμβολίου αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό και τον εφοδιασμό των κρατών-μελών.

Μέχρι ένα μήνα μπορεί να συντηρηθεί σε θερμοκρασίες ψυγείου (2-8 βαθμούς Κελσίου) το σφραγισμένο φιαλίδιο του εμβόλιου της Pfizer/BioNtech το οποίο έχει απομακρυνθεί από συνθήκες κατάψυξης, αναφέρει ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Ειδικότερα, η επιτροπή για τα ανθρώπινα φάρμακα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (CHMP) συνέστησε αλλαγή στις εγκεκριμένες συνθήκες αποθήκευσης του εμβολίου Comirnaty για την αντιμετώπιση της COVID-19 που αναπτύχθηκε από την BioNTech και την Pfizer, η οποία θα διευκολύνει τον χειρισμό του εμβολίου σε κέντρα εμβολιασμού σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο ΕΜΑ συμπληρώνει ότι αυτή η αλλαγή παρατείνει την εγκεκριμένη περίοδο αποθήκευσης του μη ανοιγμένου αποψυγμένου φιαλιδίου στους 2-8 ° C (δηλ. σε κανονικό ψυγείο μετά την απομάκρυνση από συνθήκες κατάψυξης) από πέντε ημέρες σε ένα μήνα (31 ημέρες).

Η αλλαγή εγκρίθηκε μετά από αξιολόγηση πρόσθετων δεδομένων μελέτης που υποβλήθηκαν στον EMA από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας. Η αυξημένη ευελιξία στην αποθήκευση και το χειρισμό του εμβολίου αναμένεται να έχει σημαντικό αντίκτυπο στον σχεδιασμό και τον εφοδιασμό των κρατών-μελών.

Pfizer: Το εμβόλιο θα μπορεί να συντηρείται σε απλό ψυγείο

Σε μία νέα καινοτομία προχώρησε η Pfizer, σύμφωνα με την οποία το εμβόλιο της εταιρίας θα μπορεί να συντηρείται σε απλό ψυγείο.

Τόσο για το εμβόλιο της Pfizer όσο και της Moderna, που βασίζονται στο σύστημα MRNA, απαιτείται συντήρηση σε θερμοκρασίες κάτω των -70 βαθμών Κελσίου, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη και κοστοβόρα τη διαδικασία συντήρησης.

Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, σε συζήτηση που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Financial Times, τα δεδομένα για την έγκριση του νέου σκευάσματος ετοιμάζονται ώστε να αποσταλούν στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

«Η πρώτη μας σύσταση έπρεπε να συντηρηθεί και να αποσταλεί σε συνθήκες -80 βαθών Κελσίου. Πλέον, έχουμε προχωρήσει σε ανάπτυξη σκευάσματος που μένει να εγκριθεί και θα μπορεί να συντηρείται από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου», τόνισε ο Σαχίν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments