Διεθνή

Μπουρλά: Πολύ καλή η πορεία του εμβολίου στο Ισραήλ

Μπουρλά: Πολύ καλή η πορεία του εμβολίου στο Ισραήλ
Μπουρλά: Ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer δημοσίευσε στο λογαριασμό του στο Twitter την αποτρεπτική ικανότητα του εμβολίου στο Ισραήλ.

O Αλμπερτ Μπουρλά έδειξε την αποτρεπτική ικανότητα του εμβολίου της Pfizer, μιλώντας για τα στοιχεία του Ισραήλ. Να θυμίσουμε πως ο ίδιος ήταν αντίθετος στο θέμα της άρσης της πατέντας των εμβολίων. Ακόμη, αξίζει να υπενθυμιστεί πως Τζο Μπάιντεν και Βλαντιμίρ Πούτιν τάσσονται υπέρ αυτής της πρότασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, εξέφρασε την ικανοποίηση και υπερηφάνειά του για τον αντίκτυπο που έχει το εμβόλιο της εταιρείας του κατά της Covid, παρουσιάζοντας στοιχεία από το Ισραήλ.

Τα στοιχεία

Συγκεκριμένα, ανέφερε:

«Τα νέα πραγματικά δεδομένα από το Ισραήλ – μια χώρα με πληθυσμό περίπου 35 φορές μικρότερο από τις ΗΠΑ – υποδεικνύουν ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού που «τρέχει» η χώρα με το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech, στις πρώτες 112 ημέρες του, απέτρεψε:

• 158.665 μολύνσεις SARS-CoV-2 • 24.597 νοσηλείες • 5.533 θανάτους

Κι ενώ πρέπει να δείξουμε προσοχή στην ανάλογη εκτίμηση σε άλλες χώρες, αυτά τα ευρήματα καταδεικνύουν τον αντίκτυπο που έχουμε στη μείωση του ανθρώπινου πόνου και κάνουν όλους μας στην Pfizer να αισθανόμαστε υπερήφανοι».

Μπουρλά: Θα χρειαστεί μια τρίτη δόση του εμβολίου κάπου μεταξύ στους 8 και τους 12 μήνες – Τι ισχύει για τις μεταλλάξεις

Για την ανοσία που προσφέρει ο εμβολιασμός, ο κ. Μπουρλά υπογράμμισε ότι μέχρι στιγμής «ξέρουμε ότι το εμβόλιο μας καλύπτει για τουλάχιστον 6 μήνες», αλλά «συνεχίζουμε να αγνοούμε εάν μετά τους 6 μήνες η προστασία θα κρατηθεί σε υψηλά επίπεδα για παράδειγμα έως τους 12».

«Η πρόβλεψη μου είναι ότι θα χρειαστεί μια τρίτη δόση κάπου μεταξύ στους 8 και τους 12 μήνες» αλλά «αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί με τα στοιχεία» είπε ο κ. Μπουρλά, εξηγώντας ότι η πρόβλεψή του βασίζεται σε πρώιμα στοιχεία.

Ως προς την τρίτη δόση ο κ. Μπουρλά είπε ότι είναι ίδια με τις προηγούμενες. Για τη συχνότητα εμβολιασμού μετά την ολοκλήρωση των τριών δόσεων αυτών, ο κ. Μπουρλά είπε ότι η πρόβλεψή του με τα έως τώρα δεδομένα είναι ότι «κατά πάσα πιθανότητα θα καταλήξουμε σε ετήσιους εμβολιασμούς».

Για τις μεταλλάξεις του ιού, ο κ. Μπουρλά ήταν κατηγορηματικός ότι «μέχρι στιγμής με όλα τα στοιχεία που έχω δει δεν υπάρχει καμία που να ξεφεύγει από την αποτελεσματικότητα του δικού μας εμβολίου» και η Pfizer κάνει «πειράματα συνεχώς» και ελέγχει «την αποτελεσματικότητα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments