Ελλάδα

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε όσους υπηρετούν στις ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής

Κορωνοϊός: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε όσους υπηρετούν στις ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής
Κορωνοϊός: Στο έγγραφο τονίζεται πως, μετά από την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής, στις ΕΜΑΚ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνον όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό.

Με τους εμβολιασμούς να αναμένονται να ξεπεράσουν τα 5,6 εκατομμύρια μέχρι τέλη Μαΐου, ανακοινώθηκε πως από σήμερα θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού για όσους υπηρετούν στις Ειδικές Μονάδες Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η απόφαση κοινοποιήθηκε το μεσημέρι με το υπ`αριθμόν πρωτοκόλλου «28550 Φ 215.2», έγγραφο που υπογράφει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος, Στέφανος Δ. Κολoκούρης.

Στο έγγραφο τονίζεται πως, μετά από την κοινοποίηση της παρούσας διαταγής, στις ΕΜΑΚ θα υπηρετούν υποχρεωτικά μόνον όσοι υπάλληλοι έχουν προβεί στο σχετικό εμβολιασμό.

Με το ίδιο έγγραφο καλούνται τα στελέχη των ΕΜΑΚ που δεν έχουν εμβολιαστεί, αλλά το επιθυμούν, να το πραγματοποιήσουν έως τις 11 Ιουνίου, με την ειδοποίηση πως, σε αντίθετη περίπτωση, θα αντικατασταθούν από άλλα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που θα έχουν ολοκληρώσει των εμβολιασμό τους.

Καλούνται, επιπλέον, οι διοικήσεις των ΕΜΑΚ, να ενημερώσουν έως τις 21 Μαΐου το Αρχηγείο, ποια στελέχη τους έχουν προβεί στον εμβολιασμό τους, ποια στελέχη έχουν κινήσει τη διαδικασία να εμβολιαστούν και ποια στελέχη δεν έχουν προγραμματίσει τον εμβολιασμό τους.

Η ΕΜΑΚ ως ειδική υπηρεσία συμμετέχει στον ευρωπαϊκό μηχανισμό πολιτικής προστασίας και ως εκ τούτου οφείλει ανά πάσα στιγμή να είναι έτοιμη να συμμετάσχει -κατόπιν αιτήματος της Ε.Ε. σε επιχειρήσεις διάσωσης σε όλο των κόσμο.

Ως εκ τούτου το προσωπικό της οφείλει να είναι εμβολιασμένο τόσο για κορωνοϊό όσο και για άλλες μεταδοτικές ασθένειες προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσοστό των εμβολιασμών στην υπηρεσία της ΕΜΑΚ είναι ιδιαίτερα υψηλό. Όσο για αυτούς που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν, θα πρέπει να μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments