Οικονομία

Σκυλακάκης: «Στο τραπέζι» νέα ρύθμιση χρεών και επανένταξη οφειλετών

Σκυλακάκης: «Στο τραπέζι» νέα ρύθμιση  χρεών και επανένταξη οφειλετών
Σκυλακάκης: Το Οικονομικό επιτελείο εξετάζει μια νέα ρύθμιση χρεών και επανένταξη οφειλετών στις ρυθμίσεις τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Το Οικονομικό επιτελείο εξετάζει μια νέα ρύθμιση χρεών και επανένταξη οφειλετών στις ρυθμίσεις τόνισε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε πως η νέα ρύθμιση θα έχει τα εξής:

  • θα είναι κατά βάση χρονική
  • δεν θα περιλαμβάνει μέτρα όπως κούρεμα

Η πρώτη δόση της ρυθμισμένης οφειλής θα καταβληθεί από το 2022.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν ξανά στη ρύθμισή τους πολίτες που την έχασαν χωρίς δική τους ευθύνη.

Σκυλακάκης: Αναμενόμενη η μείωση των φορολογικών εσόδων

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Θόδωρος Σκυλακάκης σχολίασε χθες την τρέχουσα οικονομική κατάσταση αλλά και την μείωση των φορολογικών εσόδων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών ήταν περιορισμένη η μείωση των εσόδων από φόρους τον μήνα Απρίλιο λαμβανομένων υπόψη των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για την πανδημία όπως προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών.

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός

«Τον μήνα Απρίλιο τα έσοδα από φόρους (αφαιρουμένου του μερίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος που είχε προϋπολογισθεί ότι θα εισπραχθεί το μήνα Μάρτιο 2021), εμφανίζονται μειωμένα κατά 256 εκατ. ευρώ ή 7,9%, έναντι των προβλέψεων του προϋπολογισμού. Ο προϋπολογισμός δεν είχε συνυπολογίσει την ύπαρξη παρατεταμένων πολύμηνων lockdown το 2021, συνεπώς η μείωση αυτή είναι αναμενόμενη και σχετικά περιορισμένη, λαμβανομένων υπόψη των μεγάλης έκτασης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων που ήταν αναγκαία για την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας.

Τα στοιχεία από τις ηλεκτρονικές συναλλαγές δείχνουν ότι η οικονομία έχει αρχίσει ήδη να ανακάμπτει σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020, συνεπώς αναμένουμε ότι οι φορολογικές απώλειες που συνδέονται με τα πρόσθετα lockdown, θα πάψουν να επηρεάζουν τα δημόσια έσοδα εντός των αμέσως επομένων μηνών».

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου -Απριλίου 2021, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 8.807 εκατ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 7.768 εκατ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2021 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2021 και ελλείμματος 4.072 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε έλλειμμα ύψους 6.211 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 5.248 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 1.516 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2020.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments