Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας σε πληττόμενες επιχειρήσεις

Υπουργείο Εργασίας: Δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας σε πληττόμενες επιχειρήσεις
Υπουργείο Εργασίας: Τη δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν από τις 14 Μαΐου ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Τη δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων σε πληττόμενες επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν από τις 14 Μαΐου ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας.

Ποιοι έχουν δυνατότητα υποβολής δηλώσεων

Δυνατότητα υποβολής δηλώσεις αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων τους με έναρξη από 14/5/2021 θα έχουν οι επιχειρήσεις – εργοδότες σε όλη τη χώρα, που επαναλειτουργούν από 14/5/2021 και πλήττονται και των οποίων η δραστηριότητα είχε ανασταλεί το μήνα Μάιο και περιλαμβάνεται στους ΚΑΔ του παρακάτω πίνακα. Οι υποβολές μπορούν να πραγματοποιούνται από σήμερα Τρίτη 18/5/2021 έως 20/5/2021.

Πιο συγκεκριμένα, μια επιχείρηση που από κλειστή με εντολή δημόσιας αρχής καθίσταται πληττόμενη, υποβάλλει ορθή επανάληψη της υπεύθυνης δήλωσης αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων της ως κλειστή, αλλάζοντας μόνο το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα παρέμενε κλειστή, χωρίς να επιτρέπεται καμία μεταβολή των δηλωθέντων εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή. Στη συνέχεια προβαίνει σε νέα υπεύθυνη δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων που θέτει πλέον σε αναστολή, αλλάζοντας το καθεστώς υπαγωγής της σε πληττόμενη για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται πώς μετά το πέρας της ανωτέρω προθεσμίας ισχύει η προαναγγελία των δηλώσεων αναστολής των συμβάσεων εργασίας.

Μέχρι πότε οι δηλώσεις για το μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Μέχρι τέλος του μήνα θα πραγματοποιούνται οι δηλώσεις για το Μάιο για ένταξη στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». Οι αιτήσεις ξεκίνησαν την Πέμπτη 13 Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 31 του ίδιου μήνα. Μέχρι 31 Μαΐου 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Μάιο 2021, εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό.

Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας είναι δυνατές οι ορθές επαναλήψεις των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ ΦΑΣΗ.

Τι ισχύει για τις δηλώσεις Απριλίου

Όσον αφορά στον Απρίλιο 2021, οι επιχειρήσεις – εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» από αύριο Πέμπτη 13/5/2021 έως και τις 18/5/2021.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments