Πολιτική

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο

Ηλιόπουλος: Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο
Ηλιόπουλος: Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για αυτό.
Ηλιόπουλος: Κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για αυτό.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε σχετικά με το άνοιγμα του τουρισμού, ενώ άσκησε κριτική στην Κυβέρνηση για τα μέτρα που ακολουθεί. Να θυμίσουμε ότι ο εκπρόσωπος Τύπου είχε αναφέρει πως δεν αρκεί το άνοιγμα της εστίασης χωρίς μέτρα οικονομικής ανακούφισης. Ακόμη, σε παλιότερες δηλώσεις του είχε προτείνει να ανοίξει η εστίαση για την αποφυγή των κορωνοπάρτι.

«Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο και χωρίς να λαμβάνει τα κατάλληλα υγειονομικά και οικονομικά μέτρα για να υποστηρίξει το άνοιγμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

Νάσος Ηλιόπουλος

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως τουρίστας”

«Δεν μας ανησυχεί το άνοιγμα του τουρισμού, αλλά το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως τουρίστας», σχολίασε, τονίζοντας ότι «προφανώς πρέπει να ανοίξουν μία σειρά από οικονομικές δραστηριότητες, καθώς το προηγούμενο διάστημα ζήσαμε ένα ιδιότυπο και αποτυχημένο lockdown και είναι ξεκάθαρο πια ότι δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο».

Σημείωσε ότι «οι τουριστικές επιχειρήσεις ανοίγουν χωρίς να έχει βρεθεί μια λύση για το χρέος τους, ένα ιδιωτικό χρέος που συσσωρεύτηκε σε όλες τις επιχειρήσεις στη διάρκεια της πανδημίας» και ότι «η ΝΔ δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη στήριξη της εργασίας». Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει ότι το χρέος αυτό πρέπει να ρυθμιστεί μέσα από ένα σχήμα που θα περιλαμβάνει διαγραφή ενός μέρους του και ρύθμιση του υπόλοιπου σε ένα πλαίσιο 120 δόσεων. Τόνισε ακόμα την ανάγκη «η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ένα μεγάλο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού». Ανέφερε ότι η κυβέρνηση «που, όπως αποκάλυψε το Politico, είχε τη δυνατότητα να πάρει 2 εκατ. παραπάνω εμβόλια από τη Moderna και επέλεξε να μην το κάνει, είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη για την κοινωνία».

“Ήμασταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε τα σχολεία “

Ο κ. Ηλιόπουλος άσκησε κριτική για τη διαχείρισης της πανδημίας, αναφέροντας ότι «από τον Οκτώβρη -όταν μπήκαμε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας- μέχρι σήμερα, έχουμε θρηνήσει περισσότερους από 11.000 συνανθρώπους μας. Αυτό έγινε επειδή η κυβέρνηση της ΝΔ ποτέ δεν προετοιμάστηκε ουσιαστικά για το δεύτερο κύμα». Πρόσθεσε ότι «ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του πέρσι τέτοιον καιρό, βιάστηκε να χρίσει τον εαυτό του νικητή και να υποστηρίξει περίπου ότι τελειώσαμε με την πανδημία».

Υποστήριξε ότι όλο αυτό το διάστημα ο πρωθυπουργός «δεν άκουσε τους επιστήμονες που μιλούσαν για τις εστίες υπερμετάδοσης του ιού -τους χώρους εργασίας και τα ΜΜΜ- αλλά και για την ανάγκη συνταγογράφησης των μοριακών τεστ», ενώ «ήμασταν η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που άνοιξε τα σχολεία με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα». Τον κατηγόρησε ακόμη ότι ποτέ δεν πίστεψε πραγματικά σε ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας και πως σήμερα έχουμε 1.680 λιγότερους μόνιμους εργαζόμενους στο ΕΣΥ σε σχέση με πέρσι.

Νάσος Ηλιόπουλος

Νάσος Ηλιόπουλος

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments