Ελλάδα

Στάθης Άνθης: Ο πατέρας του υποστηρίζει ότι ο θάνατός του ήταν εγκληματική ενέργεια

Στάθης Άνθης: Ο πατέρας του υποστηρίζει ότι ο θάνατός του ήταν εγκληματική ενέργεια
Στάθης Άνθης: «Το μυαλό μου πάει σε εγκληματική ενέργεια. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Έχω ήδη αποκλείσει την αυτοκτονία. Δεν το δέχομαι», δήλωσε ο πατέρας του.

Μόλις χθες γράφτηκε ο τραγικός επίλογος στην υπόθεση εξαφάνισης του Στάθη Άνθη, καθώς η σορός του ταυτοποιήθηκε με το πτώμα που είχε βρεθεί στη νότια Ακτή του Ντέβον στο Μπίγκμπερι.

Ο πατέρας του Στάθη Άνθη δηλώνει πεπεισμένος πως ο γιος του δολοφονήθηκε, ενώ παράλληλα ζητούν απαντήσεις από τις βρετανικές αρχές.

«Το μυαλό μου πάει σε εγκληματική ενέργεια. Δεν μπορώ να το αποκλείσω. Έχω ήδη αποκλείσει την αυτοκτονία. Δεν το δέχομαι», δήλωσε ο πατέρας του Στάθη Άνθη.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο μήνες από τότε που χάθηκαν τα ίχνη του Στάθη και ένας ολόκληρος μήνας ώσπου να ταυτοποιηθεί το DNA του με τη σορό που ξεβράστηκε στις ακτές της Μ. Βρετανίας, κοντά στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν.

Τόσο ο τραγικός πατέρας που εδώ και ένα 24ωρο θρηνεί τον χαμό του γιου του, όσο και ο δικηγόρος της οικογένειας, ζητούν απαντήσεις από τις βρετανικές αρχές, κάτι που φαίνεται να είναι σχεδόν αδύνατο.

«Έχουμε ενημερώσει τις αγγλικές Αρχές ότι σε περίπτωση ταυτοποίησης της σορού, για εμάς πρόκειται για εγκληματική ενέργιεα. Έχουμε αποκλείσει το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας».

Προς το παρόν, η σορός του 33χρονου Στάθη Άνθη παραμένει στη Μπίγκμπερι. Ωστόσο η οικογένειά του, επιμένει να μεταφερθεί το συντομότερο δυνατό στην Ελλάδα, προκειμένου να διενεργηθεί νέα νεκροτομή και να δοθούν απαντήσεις για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

«Περιμένουμε να μας δώσουν άδεια οι ιατροδικαστές», δήλωσαν.

Και για αυτήν τη διαδικασία ωστόσο, η συνεννόηση με τις Βρετανικές Αρχές γίνεται με μεγάλη δυσκολία, γεγονός που καθυστερεί τις διαδικασίες, ενώ υπάρχει κίνδυνος, ακόμα και τυχόν ευρήματα, με το πέρασμα του χρόνου να αλλοιωθούν.

Στάθης Άνθης: Η ταυτοποίηση της σορού του – Τα ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του

Οι βρετανικές Αρχές ταυτοποίησαν τη σορό από το δείγμα DNA, που έδωσε ο αδελφός του Δημήτρης, αλλά και από την οδοντοστοιχία. Η σορός που ήταν σε προχωρημένη σήψη, βρέθηκε στις 13 Απριλίου στα βράχια πίσω από το ξενοδοχείο, όπου εργαζόταν ο Άνθης.

«Τελικά με την ανακοίνωση από τις αστυνομικές Αρχές για την ταυτοποίηση του DNA, βεβαιώνεται ότι η σορός που έχει βρεθεί ανήκει στον Στάθη Άνθη, τον Έλληνα που τρεις μήνες περίπου κάτω από περίεργες συνθήκες είχε εξαφανιστεί από το ξενοδοχείο όπου δούλευε», είπε ο Σταύρος Γεωργίου, δικηγόρος της οικογένειας Άνθη, μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο και το Live News.

Ερωτηθείς αν υπάρχει ζήτημα έρευνας για τις συνθήκες του θανάτου του, ο κ. Γεωργίου απάντησε: «Εμείς έχουμε δύο θέματα στα οποία έχουμε επιμείνει. Πρώτον, ήταν ότι δεν υπήρχε θέμα αυτοκτονίας και θα θεωρούσαμε δολοφονία αυτό που έγινε εάν ταυτοποιείτο η σορός, πράγμα το οποίο για μας επανέρχεται. Έχουμε προαναγγείλει ότι άσχετα με τις έρευνες των αγγλικών Αρχών, έχουμε ζητήσει να μπορέσει να εξασφαλιστεί και στην Ελλάδα η επανάληψη της νεκροτομίας – νεκροτομής και των εξετάσεων».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments