ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
Βουλευτής ΝΔ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο pagenews.gr: Με το εργασιακό νομοσχέδιο δίνουμε δύναμη στον εργαζόμενο

Κωνσταντίνος Κυρανάκης στο pagenews.gr: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σχολίασε το εργασιακό νομοσχέδιο, τονίζοντας πως «η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει στρατηγικά να πάρει το μέρος του εργαζόμενου».

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, για το πώς ξετυλίγεται πολιτικά και κοινωνικά η επόμενη ημέρα στην κυβερνητική παράταξη, τώρα που μπαίνουμε σε μια πιο κανονική τροχιά, την ώρα που ο κορωνοϊός υποχωρεί και τα πολιτικά ζητήματα φαίνεται πως επιστρέφουν στην επιφάνεια της επικαιρότητας.

Για την περίοδο που ακολουθεί και πώς θα αξιοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση:

Η αλήθεια είναι πως η πανδημία είχε καταργήσει την πολιτική και πιο συγκεκριμένα, είχε καταργήσει την πολιτική αντιπαράθεση. Άρα για όλους εμάς που θα βρούμε ξανά τη φυσική μας παρουσία πλέον στο Κοινοβούλιο, η οποία κι αυτή απαγορευόταν σε ημέρες πανδημίας, όλα τα νομοσχέδια που έρχονται, προσφέρονται για πλούσια ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση. Κορωνίδα όλων φυσικά, αυτή την περίοδο, είναι το εργασιακό. Η Νέα Δημοκρατία έχει επιλέξει στρατηγικά να πάρει το μέρος του εργαζόμενου ξεκάθαρα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο που έζησαν οι Έλληνες.

Επιλέξαμε να δώσουμε δύναμη στον εργαζόμενο. Δύναμη είναι να μπορείς να αυξήσεις με διάφορους τρόπους το εισόδημά σου. Για πρώτη φορά εισάγονται ρεαλιστικά κριτήρια για τις υπερωρίες με την ηλεκτρονική κάρτα. Θα μπορεί κάποιος να επιλέγει την ισορροπία χρόνου μεταξύ της δουλειάς και του ελεύθερου χρόνου του. Εισάγονται πολύ αυστηρά κριτήρια για τη σεξουαλική παρενόχληση. Και έχουμε επίσης, το δικαίωμα στην αποσύνδεση από την τηλεργασία. Άρα, ο εργοδότης δεν μπορεί  πλέον να ενοχλεί τον εργαζόμενό του πέραν του ωραρίου του.

Για την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να ανασταλούν σχολές:

Τα τμήματα σπουδών και οι σχολές σε όλη την επικράτεια, ανεξαρτήτως του πού βρίσκονται, πρέπει να επιτελούν ένα πραγματικό σκοπό. Άρα, ανεξάρτητα από το αν είναι σε ένα μικρό χωριό ή σε μια πόλη, θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς. Αλλιώς οι νέοι φοιτητές δεν θα βρουν δουλειά. Άρα η κατεύθυνση που δίνει η κυβέρνηση, δεν αφορά τόσο πολύ τις κατά τόπους σχολές αλλά την ουσία που προσφέρουν στη νέα γενιά. Διότι αν η νέα γενιά μπαίνει σε σχολές με πολύ μικρούς βαθμούς, απλά και μόνο για να περάσει σε μια σχολή η οποία εξυπηρετεί κάτι άλλο, και στη συνέχεια, δεν βρίσκουν δουλειά, θα συνεχίσουμε να παράγουμε ανέργους.

Για τον εκσυγχρονισμό του κυβερνώντος κόμματος και την ευαισθητοποίηση σε ζητήματα, όπως το περιβάλλον:

Όντως, υπάρχει ένα ενδιαφέρον από τη νέα γενιά πανευρωπαϊκά και ίσως και παγκόσμια για το θέμα του περιβάλλοντος. Όμως, η νέα γενιά, οι νέοι άνθρωποι ενδιαφέρονται κυρίως για τη δουλειά τους, την καριέρα τους, το σχέδιο ζωής τους. Είναι προτεραιότητα για εμάς η προστασία της Γης και του περιβάλλοντος. Αυτή η μετάβαση πρέπει να γίνει σε συνδυασμό με τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Πράσινη ατζέντα, πράσινες δουλειές, πράσινη ανάπτυξη, πράσινη ενέργεια.