Πολιτική

Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ 25 θα κερδίσει το στοίχημα

Βαρουφάκης: Το ΜέΡΑ 25 θα κερδίσει το στοίχημα
Βαρουφάκης: Ο Γραμματέας του Μέρα 25 μίλησε σε συνέντευξη του σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με την πανδημία και την πρόοδο του κόμματος του.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη του ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας και την οικονομία. Να θυμίσουμε πως ο ίδιος έχει δηλώσει απαισιόδοξος σχετικά με την ελληνική οικονομία. Ο ίδιος έχει ασκήσει σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση σχετικά με το εργασιακό νομοσχέδιο που πρόκειται να φέρει προς ψήφιση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γραμματέας του κόμματος, απαντώντας σε ερώτηση στο πλαίσιο του 4ου κύκλου επικοινωνίας με πολίτες υπό τον τίτλο «Πρόσωπο με πρόσωπο», εξέφρασε την ελπίδα ότι «το ΜέΡΑ 25 θα κερδίσει το στοίχημα».

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις και τους καλλιτέχνες

Η ερώτηση αφορούσε τα υψηλά ποσοστά που εμφανίζει η κυβέρνηση στις δημοσκοπήσεις και το μέλλον του ΜέΡΑ 25. Ο κ. Βαρουφάκης, σημείωσε ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί με τους πολίτες και το τι μαθαίνουμε έξω στο δρόμο μιλώντας με τον κόσμο, ή μέσα από το Zoom στην περίοδο της πανδημίας.

Και για τους καλλιτέχνες πρόσθεσε”Το πρώτο που πρέπει να κάνει το κράτος, είναι να βάλει ένα φόρο 4-5% στις ψηφιακές πλατφόρμες τύπου Spotify, Netflix, Amazon, Facebook, Google, Apple music κοκ, από τα οποία χρήματα να χρηματοδοτείται ο Πολιτισμός.”

Σχετικά με τα αιολικά πάρκα

“Ότι χρειαζόμαστε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ότι χρειαζόμαστε ανεμογεννήτριες προφανώς. Δεν θέλουμε diesel, δεν θέλουμε πυρηνική ενέργεια, δεν θέλουμε λιγνίτη χρειαζόμαστε ενέργεια. Η ενέργεια θα πρέπει να προκύψει από τον αέρα και από τον ήλιο, αλλά όχι να θυσιάσουμε τα νησιά μας, τις βουνοκορφές μας, τους βιοτόπους μας.

Να υπάρξει ένα αναπτυξιακό πλαίσιο, αυτό είναι το πρόγραμμα της πράσινης βιομηχανικής επανάστασης του ΜέΡΑ25, ένα μεγάλο κομμάτι προστιθέμενης αξίας να μένει στην Ελλάδα. Να γίνει η Ελλάδα ένα κέντρο παραγωγής και διανομής υδρογόνου το οποίο θα δημιουργήσει πάρα πολύ καλές θέσεις εργασίας, ιδίως τώρα που χάνουμε τις θέσεις εργασίας με το λιγνίτη κλπ..”

Σχετικά με την περίπτωση συμμετοχής σε κυβέρνηση

“Καταρχάς, να πω ότι το 2015 ο ελληνικός λαός απέδειξε πόσο γενναίος είναι, δεν μας έριξε εκείνος, δεν ανέτρεψε ο λαός μια κυβέρνηση επειδή αποφάσισε η κυβέρνηση να πάει κόντρα στην Τρόικα, το αντίθετο έγινε δυστυχώς. Η τραγωδία εκείνης της βραδιάς, της 5ης Ιουλίου του 2015, ήταν ότι ο πρωθυπουργός ανέτρεψε το λαό. Ο λαός στάθηκε όρθιος, έδωσε ένα 62% στη ρήξη με την Τρόικα, στο Όχι – και κείνο το Όχι έγινε Ναι την επόμενη μέρα το πρωί, στο προεδρικό Μέγαρο, όταν ο πρωθυπουργός που ανέτρεψε το λαό συγκάλεσε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με το μνημονιακό τόξο για να μετατρέψουν αυτό το Όχι σε Ναι.

Τι θα γινόταν σήμερα αν το ΜέΡΑ25 ήταν κυβέρνηση; Εμείς είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στον ελληνικό λαό, το έχουμε πει και στην ιδρυτική μας διακήρυξη, μπορείτε να διαβάσετε το εδάφιο στην ιδρυτική διακήρυξη του ΜέΡΑ25 για τη θέση μας για το ευρώ που είναι απλή: Δεν έπρεπε να είμαστε στο ευρώ, αλλά δεδομένου του ότι είμαστε στο ευρώ και η έξοδος θα έχει ένα μεγάλο κόστος, δεν προτείνουμε εμείς την έξοδο από το ευρώ, αλλά είμαστε έτοιμοι για έξοδο, εάν μας πουν ότι ο μόνος τρόπος να έχετε ευρώ είναι να είστε μια αποικία χρέους. Για να είμαστε όμως συνεπείς σε αυτή μας τη δήλωση, ότι προτιμούμε να βγούμε από το ευρώ παρά να παραμείνουμε αποικία χρέους, χρεοδουλοπαροικία, πρέπει να είμαστε, ουσιαστικά έτοιμοι να βγούμε από το ευρώ. Το οποίο τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει δύο στάδια: το πρώτο στάδιο είναι ένα σύστημα πληρωμών το οποίο να ξεφεύγει από τις τράπεζες.”

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments