Αθλητισμός

Παναθηναϊκός: Γερά για Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Γερά για Γιοβάνοβιτς
Παναθηναϊκός: Η περίπτωση του Σέρβου προπονητή είναι στα πρώτα ονόματα που εξετάζονται από τον Παναθηναϊκό για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν. Ποιος είναι ο Γιοβάνοβιτς;

Οι πράσινοι βρίσκονται στο τελικό στάδιο επιλογής για τον αντικαταστάτη του Λάζλο Μπόλονι και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι μέσα στα πρώτα ονόματα που εξετάζονται στον Παναθηναϊκό για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μετά τη σχετική προεργασία που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα.

Η περίπτωση του 59χρονου προπονητή έχει ξεχωρίσει από το τριφύλλι καθώς εκτιμάται ότι διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία, εξαιτίας των παραστάσεών του στη διάρκεια της καριέρας του τόσο από εγχώριες όσο και διεθνείς διοργανώσεις, της γνώσης της ελληνικής πραγματικότητας και του μεγέθους του Παναθηναϊκού, καθώς και της επίγνωσης συνθηκών πρωταθλητισμού και «χτισίματος» ομάδων υπό καθεστώς πίεσης.

Οριστικές εξελίξεις αναμένεται να προκύψουν το αμέσως προσεχές διάστημα και ο στόχος είναι μέσα στην επόμενη εβδομάδα να έχει οριστικοποιηθεί το ζήτημα του νέου προπονητή του Παναθηναϊκού προκειμένου να μην χαθεί πολύς χρόνος και να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επικείμενη, άκρως καθοριστική σεζόν, μεταφέρει το sdna.gr.

Αυτός είναι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Ως ποδοσφαιριστής ο Γιοβάνοβιτς αγωνίστηκε στη θέση του μεσοεπιθετικού και φόρεσε με επιτυχία τη φανέλα του Ηρακλή για μία δεκαετία (1989-1999) καταγράφοντας 271 συμμετοχές με 52 γκολ στο ενεργητικό του, προερχόμενος από τη Ριντ Βελιγραδίου.

Η προπονητική του καριέρα ξεκίνησε στη χώρα μας από τη Νίκη Βόλου, τον Ηρακλή και την Παναχαϊκή, αλλά τα σπουδαία επιτεύγματά του πραγματοποιήθηκαν στον ΑΠΟΕΛ.

Με την κυπριακή ομάδα κατέκτησε συνολικά εννέα τίτλους σε δύο διαφορετικές περιόδους, τέσσερα πρωταθλήματα, ένα κύπελλο και τέσσερα Σούπερ Καπ, ενώ το 2009 οδήγησε τον κυπριακό σύλλογο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Δύο χρόνια αργότερα επανέλαβε τη συγκεκριμένη επιτυχία και την προχώρησε ακόμα περισσότερο καθώς επί των ημερών του ο ΑΠΟΕΛ έφτασε έως την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ (2011-12).

Βγήκε πρώτος στον όμιλό του, κατόπιν απέκλεισε τη Λιόν στους «16» και αποκλείστηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης στους «8» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ανακηρύχθηκε ως «προπονητής της χρονιάς» στην Κύπρο και «κορυφαίος Σέρβος προπονητής» από τη σερβική ομοσπονδία ποδοσφαίρου το 2011 και έκτοτε θεωρείται ως ο πιο επιτυχημένος προπονητής όλων των εποχών στον ΑΠΟΕΛ.

Τον Απρίλιο του 2013 αποχώρησε από την Κύπρο μετά από 5,5 συνεχή χρόνια και 7 συνολικά, μετά από πλουσιοπάροχη πρόταση την Αλ Νασρ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, υπογράφοντας συμβόλαιο για 2,5 χρόνια.

Με την Αλ Νασρ κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ των αραβικών χωρών τον Μάιο του 2014 και ακόμα δύο τίτλους (Λιγκ Καπ και Πρέζιντεντ Καπ), αποχώρησε το 2016 και επαναπροσλήφθηκε τον Γενάρη του 2018 αντικαθιστώντας τον Ιταλό Τσέζαρε Πραντέλι.

Από την Αλ Νασρ απολύθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και ένα χρόνο αργότερα προσλήφθηκε ως προπονητής στην Εθνική ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η αναβολή όλων των αγώνων των εθνικών ομάδων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, έφερε την άμεση λύση της συνεργασίας του τον Απρίλιο του 2020, χωρίς να έχει κοουτσάρει κάποιο ματς από τη στιγμή που δεν υπήρχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις.

Στο παλμαρέ του ξεχωρίζει επίσης το γεγονός ότι αναδείχθηκε έξι φορές προπονητής της χρονιάς με τον ΑΠΟΕΛ (2003-4, 2008-9, 2009-10, 2010-11, 2011-12 και 2012-13).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments