Ελλάδα

Φωτιά Κορινθία: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι

Φωτιά Κορινθία: Εκκενώνεται το Αλεποχώρι
Φωτιά Κορινθία: Η αστυνομία καλεί μέσω μεγαφώνων τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Μόλις πριν λίγα λεπτά δόθηκε εντολή εκκένωσης του Αλεποχωρίου, με την αστυνομία να καλεί μέσω μεγαφώνων τους κατοίκους του χωριού να απομακρυνθούν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς τα Μέγαρα.

Από χθες το βράδυ η φωτιά που ξέσπασε στο Σχίνο Κορινθίας έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο και δίνουν μάχη προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά, η οποία έκαψε μεγάλη δασική έκταση και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια.

Κατά το μεσημέρι οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στα Γεράνεια όρη. Οι φλόγες απειλούν και άλλους οικισμούς, και γι’ αυτό το λόγο δόθηκε εντολή για να εκκενωθούν άλλοι 6-7 οικισμοί, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής έλαβαν ειδοποίηση από το 112.

Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη, που ο αττικός ουρανός βάφτηκε γκρι από τους καπνούς. Πολλοί κάτοικοι της Αθήνας είδαν στάχτες στα μπαλκόνια και τις αυλές τους, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει:

«Λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή με κατεύθυνση προς την πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους. Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments