Ελλάδα

Φωτιά στο Σχίνο: Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 18:00

Φωτιά στο Σχίνο: Έκτακτη ενημέρωση Χαρδαλιά στις 18:00
Φωτιά στο Σχίνο: Έκτακτη ενημέρωση αναμένεται να κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας σχετικά με την πυρκαγιά στην Κόρινθο και τους χειρισμούς των αρχών.

Συνεχίζεται η μάχη της πυροσβεστικής με την φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον ορεινό όγκο στον Σχίνο Κορινθίας. Οι φλόγες μαίνονται και οι άνδρες του πυροσβεστικού σώματος προληπτικά προχώρησαν σε εκκένωση των οικισμών Σχίνος και Αγία Σωτηρία.

Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να προχωρήσει σε έκτακτη ενημέρωση για το πώς κινείται η φωτιά αλλά και τους χειρισμούς των αρμόδιων Αρχών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στον Σχίνο Κορινθίας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το Αλεποχώρι.

Η εξέλιξη της φωτιάς

Λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι, οι άνεμοι εντάθηκαν ξανά και προκάλεσαν νέα αναζωπύρωση της φωτιάς στα Γεράνεια Όρη, με τις πύρινες φλόγες να κινούνται πλέον προς τα Μέγαρα και εξαιτίας της εξέλιξης αυτής έχει δοθεί εντολή να εκκενωθούν άλλοι 6-7 οικισμοί. Ήδη μάλιστα εστάλη και μήνυμα από το 112 στους κατοίκους.

Η φωτιά βρίσκεται τώρα μεταξύ των οικισμών Μαυρατζά, Κοκκιναρέα και Τατούλη, με τους δυνατούς ανέμους που πνέουν συνεχώς στην περιοχή να μην αφήνουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις να αντιμετωπίσουν όπως θέλουν τη φωτιά, αναφέρουν το ρεπορτάζ του Newsit.gr . Οι ισχυροί δυτικοί άνεμοι είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζουν οι πυροσβέστες που εδώ και περισσότερες από 12 ώρες παλεύουν με τις φλόγες.

Η φωτιά είναι τόσο μεγάλη, που ο αττικός ουρανός βάφτηκε γκρι από τους καπνούς. Πολλοί κάτοικοι της Αθήνας είδαν στάχτες στα μπαλκόνια και τις αυλές τους, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας αναφέρει:

«Λόγω της δασικής πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Σχίνο Λουτρακίου Κορινθίας, καθώς και της ραγδαίας αύξησης της έντασης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, καλούνται να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή με κατεύθυνση προς την πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους.

Επίσης, σημειώνεται ότι εστάλη και μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών στις παραπάνω περιοχές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments