Ελλάδα

Χαρδαλιάς: Μείωση κρουσμάτων στην Κάλυμνο

Χαρδαλιάς: Μείωση κρουσμάτων στην Κάλυμνο
Χαρδαλιάς: Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε την Κάλυμνο προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Την Κάλυμνο επισκέφθηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς, όπως ήταν προγραμματισμένο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί. Να θυμίσουμε ότι το νησί βρίσκεται σε κατάσταση lockdown, λόγω αύξησης κρουσμάτων.

Τον υφυπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Νίκος Παπαευσταθίου. Σύμφωνα με την ERT, στο νησί παρέμεινε η ειδική ομάδα διαχείρισης, στην οποία μετέχουν οι καθηγητές Λοιμωξιολογίας, μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, Θεοκλής Ζαούτης και Χαράλαμπος Γώγος.

Η σύσκεψη

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί στο Επαρχείο, ο υφυπουργός ανέφερε ότι τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν μείωση των κρουσμάτων, τονίζοντας πως αν αυτή η μείωση συνεχιστεί η Κάλυμνος θα επιστρέψει στην κανονικότητα από τη Δευτέρα.

Διαμήνυσε ωστόσο ότι η επιστροφή στην κανονικότητα δε σημαίνει πως δεν πρέπει να τηρούνται αυστηρά τα μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Το αίτημα του Δημάρχου Καλύμνου

Ο δήμαρχος στην Κάλυμνο Δημήτρης Διακομιχάλης, ζήτησε μέσω της ΕΡΤ «την πιο σκληρή αστυνόμευση που μπορεί να γίνει ώστε το νησί να βγει από τη φυλακή του lockdown».

«Το άνοιγμα επιβάλλεται γιατί το νησί οδηγείται σε απόλυτη καταστροφή», τόνισε ο δήμαρχος στην ΕΡΤ προειδοποιώντας ότι «η επόμενη ημέρα θα είναι πιο δύσκολη από αυτό που βιώσαμε ως τώρα». Ο κ. Διακομιχάλης μίλησε για κάθετη πτώση κρουσμάτων και συρροή για εμβολιασμούς, ενώ ως μεγάλο ζητούμενο προσδιόρισε την αποσυμφόρηση του νοσοκομείου της Καλύμνου.

«Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης μου μολονότι είχα συγκρουστεί και με την τοπική εκκλησία και ζητούσα να μην ανοίξουν τα σχολεία. Σαφώς κάτι έφταιξε και πήγε στραβά. Ο κόσμος πάντως, συνειδητοποίησε τον κίνδυνο και συρρέει για εμβολιασμούς, με ρυθμό 300 – 400 ατόμων την εβδομάδα», προσέθεσε ο δήμαρχος εκτιμώντας ότι σε ένα 15νθήμερο θα έχουν γίνει επιπλέον 6.000 με 7.000 «ώστε το νησί να ξαναβρεί τον δρόμο του».

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΙΣΑ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να αρθεί το lockdown στην Κάλυμνο, τόνισε ότι «δεν έχει οριστικά τεκμηριωθεί ότι ο εμβολιασμός διακόπτει την αλυσίδα μετάδοσης αλλά όλες οι ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές και τότε θα τοποθετηθούμε. «Ελπίζουμε ότι η Κάλυμνος θα ισορροπήσει περίπου στα μέσα Ιουνίου».

«Επί 22 ημέρες κλεινόμαστε μέσα από τις 18.00 το απόγευμα, απαγορεύεται η άσκηση, ο επιχειρηματικός κόσμος είναι απελπισμένος, χωρίς καμία ουσιαστική βοήθεια, ενώ σχετικά και με τις αναστολές μας αντιμετωπίζουν όπως και την υπόλοιπη Ελλάδα. Αν ανοίξουμε πρέπει να υπάρχει σωστός έλεγχος κι αν δεν ανοίξουμε να δοθούν ενισχύσεις», τόνισε επιχειρηματίας και κάτοικος Καλύμνου στην ΕΡΤ. Κρούσματα σήμερα 19/5

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments