Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
ΕρωταΣ στιΣ 4 εποχεΣ
Ωωω Dolce Banana!

Σε μια παραλία της νότιας Κρήτης, ξεκίνησε ένα κόρτε, μεταξύ μιας όμορφης καμπυλωτής κορασίδας κι ενός μελαμψού νέου.

-Από πού είσαι εσύ ομορφούλα; Τούριστ, τούριστ;

-Μμμ, δεν σου μιλάω, λέει αυτή απαξιωτικά και συνεχίζει να βγάζει selfies.

-Καλά αντηλιακό βάλε, θα μαυρίσεις!

-Μμμ εάν θες να ξέρεις θα κρατήσω το υπέροχο χρώμα μου και θα δημιουργήσω πιο δυνατά αρώματα εάν με βάλεις σε χάρτινη σακούλα εκτός ψυγείου.

-Πω, πω βίτσια! Ενδιαφέρον! Ολλανδέζα;

-Όχι!

-Σουηδέζα;

-Σιγά μην έγινα και ροζ σαν την ξαδέρφη μου!

-Έχεις ξαδέρφη ροζ;

-Ναι είναι μοναδική!

-Α!!! Κι εσύ γιατί είσαι κιτρινιάρα;

-Γιατί είμαστε μεγάλο σόι κι έχουμε πολλά χρώματα κ’ αρώματα. Η ξαδέρφη μου η ροζ είναι limited edition. Τη λένε Musa velutina, είναι μικροκαμωμένη κι άγρια.

-Και το ονοματάκι σου;

-Μπανάνα! Dolce banana!

-Α, καλά σε κατάλαβα! Είσαι για ένα banana split;

-Ξεπερασμένο!

-Και πως βρέθηκες στην νότια Κρήτη; Διακοπές, διακοπές;

-Ε, όχι ακριβώς! Ένας καλόγερος από το μοναστήρι του Αγίου Αντωνίου, μεγάλη η χάρη του, ερχόμενος από την Αίγυπτο, μας έφερε εδώ κρυφά το 1920 (αρχικά στην Άρβη) γιατί μας θαύμαζε. Όχι εμάς ακριβώς αλλά τη μάνα μας. Ξέρεις η μάνα μας είναι ένα υπέροχο φυτό με μεγάλα πράσινα «πέπλα». Στην πρώτη της γέννα κάνει πολλά πολλά παιδάκια όμως μετά γίνεται στέρφα και δίπλα της φυτρώνει μια άλλη μάνα παραφυάδα που τρέφεται από την πρώτη κι επαναλαμβάνει τη ροή. Ε, κάπως έτσι βγήκαμε κι εμείς. Την οικογένεια μου τη λατρεύουν μικροί, μεγάλοι, διάσημοι και άσημοι. Η γιαγιά μου λέει, ότι το 1980 ήμασταν απαγορευμένο αν και αγαπημένο φρούτο στην Ελλάδα αλλά έγινε μπανανοαπαγόρευση! Οι έμποροι σταμάτησαν τις εισαγωγές κι έτσι αυξήθηκε η τιμή της κρητικής μπανάνας με αποτέλεσμα να είμαστε μόνο για λίγους αφού η παραγωγή δεν έφτανε. Έτσι γίναμε φαντασίωση. Βέβαια αυτό δεν κράτησε για πολύ. Αλλά εάν θες να ξέρεις η καταγωγή μας είναι από τα πανέμορφα δάση της Καραϊβικής. Και μας απολαμβάνουν από πλανητάρχες μέχρι βρέφη. Σκέτη ή σε γλυκό, ακόμα και τηγανιτή μπορείς να με φας. Άπειρες συνταγές έχουν γραφτεί για εμάς. Τώρα τελευταία είναι στη μόδα να μας βάζουν μέσα σε ψωμί. Χαμός έχει γίνει! Να φανταστείς ότι η  Kourtney Kardashian η Kris Jenner, και η Joanna Gaines έχουν βαλθεί να φτιάξουν την καλύτερη συνταγή με εμένα!

-Εσύ; Από πού είσαι εσύ κι έχεις τέτοιο μαύρισμα;

-Εγώ κατάγομαι από το Μεξικό. Με ανακάλυψαν οι Ολμέκοι και με έφτιαχναν με τσίλι!

-Ουάου! Είσαι της οικογένειας Choclatl;

-Πω πω κάνει ζέστη! Θες να φτιάξουμε τη δική μας συνταγή; Banana & Choco;

-Ωωω ναι, dolce banana

Υλικά

  • Μπανάνες
  • Σοκολάτα κουβερτούρα

Διαδικασία

Άναψε το φούρνο στους 180°C. Χάραξε τη μπανάνα και βάλε μέσα της κομματάκια κουβερτούρα. Ψήστες για 12 με 15 λεπτά. Άστες λίγο να ξεκουραστούν και απόλαυσε τες. Ταιριάζει απόλυτα το παγωτό βανίλια, αλλά δεν ξέρω εάν θα ενοχληθεί η Dolce Banana!