Διεθνή

Ιταλία: Αυξάνονται οι νεκροί από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ – Πέθανε ένα παιδί

Ιταλία: Αυξάνονται οι νεκροί από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ – Πέθανε ένα παιδί
Στους 14 ανέρχονται, πλέον, οι νεκροί από την πτώση καμπίνας τελεφερίκ, σε μικρή απόσταση από την λίμνη Ματζιόρε, στην βορειοδυτική Ιταλία.

Όπως μετέδωσε η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, ανακοινώθηκε ότι το παιδί εννέα ετών, το οποίο είχε τραυματιστεί σοβαρά από την πτώση τελεφερίκ στην περιφέρεια Πεδεμόντιο, κατέληξε. Το δεύτερο, πεντάχρονο παιδί, συνεχίζει να νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση, σε νοσοκομείο του Τορίνο.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις υπεύθυνων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πεδεμόντιου, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, ακόμη, πώς έσπασε το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ, αφού η επιβεβλημένη συντήρηση είχε ολοκληρωθεί πριν μόλις δυο ημέρες. Οι απαντήσεις, σχετικά με τα όποια λάθη που μπορεί να οδήγησαν στην τραγωδία αυτή θα μπορέσουν να δοθούν, πιθανώς, μόνον από εισαγγελική έρευνα.

Λίγο πριν από τις 13.00 (τοπική ώρα), ξαφνικά, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ φέρεται να έσπασε και η καμπίνα έπεσε στο κενό.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αυτή του Πεδεμόντιου βρίσκονται αρκετοί τουρίστες και το συγκεκριμένο τελεφερίκ μόλις είχε ξαναρχίσει να λειτουργεί.

Επί τόπου, βρέθηκαν η Πυροσβεστική, η Πολιτική Προστασία και η Αλπική και Σπηλαιολογική Διάσωση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments