Οικονομία

Πέτσας από Αλεποχώρι: Άμεση ενίσχυση 600 ευρώ και έως 6.000 για τις αποζημιώσεις

Πέτσας από Αλεποχώρι: Άμεση ενίσχυση 600 ευρώ και έως 6.000 για τις αποζημιώσεις
Πέτσας από Αλεποχώρι: Την άμεση οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας από το Αλεποχώρι ,όπου βρέθηκε σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του.

Την άμεση οικονομική ενίσχυση των πυρόπληκτων προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας από το Αλεποχώρι ,όπου βρέθηκε σήμερα κυβερνητικό κλιμάκιο, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του.

Ενίσχυση 600 και 6.000 ευρώ

Θα διατεθούν 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και 6.000 ευρώ για τις δαπάνες οικοσυσκευής.

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας έκανε λόγο για στήριξη κοινωνικής προστασίας από το υπουργείο Εσωτερικών, στήριξη όσον άφορα τη στεγαστική συνδρομή από το υπουργείο Υποδομών, στήριξη επιχειρήσεων – αγροτών από υπουργείο Οικονομικών και ΕΛΓΑ και για μεγάλο θέμα αποκατάστασης περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικών από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

“Υπάρχουν εκπρόσωποι από όλα τα υπουργεία θα ξεκινήσουμε το συντονιστικό και μετά οι ανακοινώσεις” τόνισε.

“Πολύ μεγάλη σημασία έχει και η συνδρομή στις περιφέρειες Αττικής – Πελοποννήσου και τους δήμους για τη στήριξη των έργων υποδομής” τόνισε.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο αποτελείται από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά, τους γενικούς γραμματείς Οικονομικής Πολιτικής Χρήστο Τριαντόπουλο, Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Καίει για τέταρτη μέρα η φωτιά στα Γεράνεια Όρη – Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Οπως αναφέρει σε ενημέρωσή της το πρωί της Κυριακής η Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά είναι σε εξέλιξη με διάσπαρτες ενεργές καύσεις. Συνολικά επιχειρούν 278 πυροσβέστες, 89 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ και το κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο “ΟΛΥΜΠΟΣ” ενώ έχουν κινητοποιηθεί επτά (7) Α/Φ, οκτώ (8) PZL, ένα (1) Ε/Π και ακόμη ένα (1) Ε/Π ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν δύο (2) Ε/Π του Ελληνικού Στρατού, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου των Περιφερειών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων πραγματοποιείται από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη. Οι θυελλώδεις άνεμοι δυσχέραιναν τις προηγούμενες ημέρες το έργο της Πυροσβεστικής, πλέον όμως έχουν εξασθενήσει. Η φωτιά μέχρι στιγμής έχει κάψει πάνω από 55.000 στρέμματα δασικής έκτασης, αλλά και σπίτια και αγροικίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments