ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Δημήτρης Μαρκόπουλος
Βουλευτής ΝΔ

Δημήτρης Μαρκόπουλος στο pagenews.gr: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στρατηγική και τακτικισμό στην Προανακριτική

Δημήτρης Μαρκόπουλος στο pagenews.gr: Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, όντας μέλος της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, έδωσε μια καλύτερη εικόνα για το εν λόγω μείζον ζήτημα.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην υπόθεση για τις τηλεοπτικές άδειες που εξετάζεται από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Και όπως φαίνεται, είναι σε ένα κρίσιμο σημείο με τον βασικό μάρτυρα, τον Χρήστο Καλογρίτσα, να καταθέτει εδώ και λίγες ημέρες. 

Για το αν έπρεπε ή όχι να συσταθεί η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τις τηλεοπτικές άδειες:

Είναι δεδομένο ότι η απόφαση δεν ήταν εύκολη, δεν είναι εύκολο να κάνεις μια δεύτερη Προανακριτική Επιτροπή μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια διακυβέρνησης. Από την άλλη πλευρά, οι ένορκες καταθέσεις πολλών εκ των προσώπων που παρουσιάστηκαν ή θα παρουσιαστούν ενδεχομένως στην αρμόδια αυτή Επιτροπή της Βουλής, έδιναν τον δρόμο ότι είναι μια υπόθεση που θα έχει ενδιαφέρον και ότι πρέπει να «πέσει φως». Θεωρώ πως με τα όσα μέχρι ώρας έχουν ακουστεί, δικαιώνεται η απόφαση να ασχοληθούμε. Δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γιατί έχει έναν χαρακτήρα μυστικό αλλά πιστεύω πως θα ήταν χρήσιμο τέτοιου είδους Επιτροπές να είναι στο φως. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κάνει Επιτροπές για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και τις δανειοδοτήσεις με ανοιχτό τρόπο.

Και όσοι είμαστε μέσα σε αυτή την Προανακριτική, έχουμε γίνει πιο σοφοί, έχουμε δει στοιχεία, έχουμε ακούσει πολύ σημαντικές και αποκαλυπτικές μαρτυρίες. Άρα, η πλειοψηφία έχει κάθε λόγο να σκέφτεται πως έπραξε το σωστό, ήταν σε ένα σωστό μονοπάτι. Δεν υπάρχει καμία διάθεση «ρεβάνς». Και νομίζω πως κάποιος που θέλει το όνομά του να καθαρίσει τόσο στην κοινωνία όσο και στην πολιτική, έχει κάθε λόγο να θεωρεί κέρδος τέτοιες Επιτροπής και όχι ταλαιπωρία. Ο κ. Παππάς θα την έχει την ευκαιρία του να παραστεί στην Επιτροπή αλλά ταυτόχρονα να δει και τα στοιχεία που δίνουν άλλοι άνθρωποι που ήταν κοντά του και να δει πώς θα κινηθεί και ο ίδιος.

Για την απόφαση του Νίκου Παππά να κάνει μήνυση στον πρόεδρο της Προανακριτικής Σταύρο Κελέτση:

Όταν, σε τέτοιες διαδικασίες, κάτι δεν πηγαίνει καλά, συνηθίζεται, για παράδειγμα, στελέχη πολιτικά, να προβαίνουν σε κάποιου είδους τακτικισμούς. Από την αρχή της συνεδρίασης, φάνηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχτισε μια τέτοια γραμμή, μια γραμμή αμφισβήτησης των διαδικασιών. Δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και μάλιστα, θα πω και το εξής: Η κ. Τζάκρη, με προσωπική της παρέμβαση, στην προηγούμενη ακριβώς συνεδρίαση είχε ζητήσει να διαγραφούν πράγματα από τα πρακτικά. Συγκεκριμένα, είχε ζητήσει να διαγραφεί η ατυχής- όντως-φράση του κ. Κελέτση, «εδώ δεν είναι κομμωτήριο». Από εκεί και πέρα, άλλαξε απόφαση και άρχισε να κάνει καταγγελίες για τα πρακτικά. Προφανώς αυτά εντάσσονται σε ένα πλαίσιο στρατηγικής και τακτικισμού ώστε να πληγεί η διαδικασία της αξιοπιστίας.

Όμως, αυτά είναι λεπτομέρειες. Το βασικό σκηνικό είναι το τι λένε οι μάρτυρες, το βασικό θέμα είναι τι δίνουν τα στοιχεία. Αυτά καθοδηγούν, αυτά είναι η κινητήριος δύναμη. Και ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε ο κ. Παππάς δεν έχει νιώσει, μέχρι στιγμής, την ανάγκη, βάσει των όσων έχουν διαρρεύσει και των όσων ο κ. Παππάς έχει στα χέρια του να κάνει κάποια μήνυση ή κάποια αγωγή στον κ. Καλογρίτσα για πράγματα τα οποία είναι πολύ βαρύτερα από αυτά που θεωρούν για τα πρακτικά. Άρα, φαίνεται μια στρατηγική διαφορετική ως προς έναν άνθρωπο που λέει κάποια πράγματα και εντελώς διαφορετική ως προς μια υπόθεση που εντάσσεται σε ένα πλαίσιο τακτικισμού.