Ελλάδα

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος
Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος: Την τελευταία του πνοή άφησε ο μεγάλος επιχειρηματίας, μετά από διάφορα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 77 ετών ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Π. Αγγελόπουλος μετά από χρόνια προβλήματα υγείας. Νοσηλευόταν στο Ιατρικό Κέντρο από τον Φεβρουάριο. Να θυμίσουμε ότι λίγες μέρες πριν είχε φύγει ο σύζυγος της Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ο Άγγελος Πετρουλάκης.

Η οικογένεια Αγγελόπουλου είναι μια από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές οικογένειες της Ελλάδας. Η καταγωγή της είναι από το Βλαχόρραπτη Αρκαδίας. Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ήταν ο πατέρας των Γιώργου και Παναγιώτη Αγγελόπουλου και αδερφός του Θόδωρου Αγγελόπουλου, αμφότεροι γόνοι μιας μεγάλης οικονομικής δυναστείας.

Τα προβλήματα υγείας

Ο ισχυρός άνδρας της Χαλυβουργικής, Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, έπασχε από νεαρή ηλικία από μία σπάνια μορφής αρθρίτιδας η οποία με τα χρόνια που δυσκόλευε την κινητικότητα του. Σε μία από τις σπάνιες φορές που μίλησε για αυτή, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή είχε αναφέρει «Από την πρώτη στιγμή δεν το έβαλα κάτω. Πέρασα μια ολόκληρη ζωή παλεύοντας για να βγω από την ασθένεια. Επισκέφθηκα τους πιο εξειδικευμένους γιατρούς σε όλο τον κόσμο.

Δοκίμασα φάρμακα που την εποχή εκείνη ήταν απαγορευμένα γιατί δεν είχαν ακόμη δοκιμασθεί. Ταξίδεψα κρυφά από όλους μόνος μου με έναν σκαραβαίο στην Ελβετία και έκανα εγχείρηση για να μου βάλουν βίδες τιτανίου, την εποχή που ήταν ακόμη απαγορευμένες στην Αμερική. Γενικά ήμουν άφοβος απέναντι στην ασθένεια και αυτό με αντάμειψε. Οι εγχειρήσεις αυτές και τα φάρμακα με ανακούφισαν σημαντικά και διευκόλυναν τη ζωή μου».

Λίγα λόγια για τον επιχειρηματία

Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωτεργάτες – μετόχους και οικονομικούς υποστηρικτές στην ιδιωτικοποίηση και γιγάντωση της Τράπεζας Πειραιώς.

Η διαμάχη του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους υιούς του βρισκόταν στο επίκεντρο της ειδησιογραφίας τα τελευταία χρόνια. Μία δικαστική διαμάχη που είχε φτάσει ακόμη και με κατηγορίες για πλαστογραφία να εξετάζεται για χρόνια από τις δικαστικές αρχές. Αφορμή της διαμάχης, ήταν όπως και σήμερα, τα περιουσιακά της οικογένειας.

Η απόκτηση του τμήματος μπάσκετ του Ολυμπιακού, το 2004, από την οικόγενεια Αγγελόπουλου πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία των παιδιών του Κωνσταντίνου, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου.

Η Χαλυβουργική στις ημέρες δόξας της είχε φτάσει να απασχολεί έως και 2.500 τεχνεργάτες και οι Αγγελόπουλοι να φέρονται ότι είναι οι μεγαλύτεροι ιδιώτες παραγωγοί χάλυβα στον πλανήτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments