Διεθνή

Βρετανία: Ακτιβίστρια του Black Lives Matter δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι

Βρετανία: Ακτιβίστρια του Black Lives Matter δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι
Βρετανία: Η Sasha Johnson νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Η ακτιβίστρια του Black Lives Matter Sasha Johnson νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο, ύστερα από πυροβολισμό που δέχθηκε στο κεφάλι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής στο νότιο Λονδίνο.

Υπενθυμίζουμε ότι το κίνημα Black Lives Matter εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, μετά από τον βίαιο θάνατο που βρήκε ο Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έκανε έκκληση για μάρτυρες, μετά τον εντοπισμό μίας γυναίκας από τους αστυνομικούς, οι οποίοι δήλωσαν ότι ήταν περίπου 20 ετών και τραυματίστηκε από πυροβολισμό στο Peckham. Σύμφωνα με την αστυνομία η γυναίκα, η οποία δεν κατονομάζεται, παρέμεινε στο νοσοκομείο με τραύματα που είναι απειλητικά για τη ζωή της.

«Όλοι ελπίζουμε πως η κατάσταση της υγείας της θα βελτιωθεί», δήλωσε ο επιθεωρητής της αστυνομίας Jimi Tele. «Η έρευνά μας βρίσκεται στα αρχικά της στάδια και βρίσκονται σε εξέλιξη επείγουσες έρευνες για να διαπιστωθούν οι συνθήκες».

Η Sasha Johnson, μητέρα δύο παιδιών, υπήρξε ηγετική προσωπικότητα στο κίνημα του Black Lives Matter στο Ηνωμένο Βασίλειο και είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής ηγεσίας του κόμματος «Taking the Initiative».

Το κόμμα «Taking the Initiative» τοποθετήθηκε επί του θέματος με μία ανάρτηση στο Facebook γράφοντας τα εξής:

«Με μεγάλη θλίψη σας ενημερώνουμε ότι η δική μας Sasha Johnson δέχτηκε πυροβολισμό στο κεφάλι της. (…) Η επίθεση συνέβη νωρίς το πρωί, μετά από πολλές απειλές θανάτου εξαιτίας του ακτιβισμού της», ανέφερε το κόμμα.

«Ας έρθουμε όλοι μαζί και να προσευχηθούμε για τη Σάσα, να προσευχηθούμε για την ανάρρωσή της και να δείξουμε την υποστήριξή μας στην οικογένεια και τους αγαπημένους της», συμπλήρωσε το κόμμα στην ανάρτηση.

Ένας φίλος της Johnson είπε στο BBC, ωστόσο, ότι πίστευε ότι το περιστατικό σχετίζεται περισσότερο με αντίπαλες συμμορίες από τον ακτιβισμό της και πίστευε ότι ο Τζόνσον δεν ήταν το επιδιωκόμενο θύμα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments