Διεθνή

Λευκορωσία: Απειλή βόμβας σε αεροπλάνο της Lufthansa

Λευκορωσία: Απειλή βόμβας σε αεροπλάνο της Lufthansa
Λευκορωσία: Μετά από την αεροπειρατεία που είχε σημειωθεί, υπήρξε ένα νέο θρίλερ με απειλή βόμβας σε αεροπλάνο της Lufthansa.

Μετά το θρίλερ με την αεροπειρατεία σε αεροπλάνο της Ryanair, υπάρχει ένα νέο επεισόδιο στην Λευκορωσία. Να σημειωθεί πως η χώρα γίνεται από το πρωί κοινωνός κριτικής από την Δύση. Μάλιστα η ΕΕ συνεδριάζει για να επιβληθούν κυρώσεις στην χώρα.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters λίγο πριν απογειωθεί η πτήση από το Μινσκ προς την Φρανκφούρτη το πλήρωμα ενημερώθηκε ότι υπάρχει απειλή για βόμβα. Μάλιστα οι αρχές της Λευκορωσίας υποστήριξαν ότι η απειλή για βόμβα υπήρξε μέσω email.

Οι υποψίες για το θρίλερ με το αεροσκάφος της Ryanair

Μάλιστα, πριν από λίγο, ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, είπε μάλιστα ότι κατά τη γνώμη του υπήρχαν και πράκτορες της KGB στο αεροπλάνο. Η αστυνομία της Λευκορωσίας συνέλαβε τον 26χρονο αντιπολιτευόμενο ακτιβιστή δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς και την 23χρονη φίλη του, Σοφία Σαπέγκα, μετά την αναγκαστική προσγείωση του Boeing 737 στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, γεγονός που πυροδότησε την οργή Ευρωπαίων ηγετών. Όπως τόνισε σε συνέντευξή του ο Ο’ Λίρι, «φαίνεται ότι πρόθεση των Αρχών [ της Λευκορωσίας] ήταν να απομακρύνουν έναν δημοσιογράφο και τη σύντροφό του που ταξίδευε μαζί του (…) Πιστεύουμε ότι υπήρχαν και κάποιοι πράκτορες της KGB, που αποβιβάστηκαν στο αεροδρόμιο».

Σε ότι αφορά τις υποψίες, αυτές στρέφονται σε τέσσερις Ρώσους επιβάτες που αποφάσισαν αυτοβούλως να μη συνεχίσουν την πτήση, όταν απογειώθηκε για τον τελικό της προορισμό, το Βίλνιους της Λευκορωσίας. Η παρουσία τους ενέτεινε τους φόβους ότι πράκτορες του Κρεμλίνου ενεπλάκησαν στην επιχείρηση σύλληψης του Προτάσεβιτς, που εκλιπαρούσε το πλήρωμα να μην ακολουθήσουν τις εντολές για την αναγκαστική προσγείωση γιατί αντιμετώπιζε τη «θανατική καταδίκη», όπως έλεγε. Ο Προτάσεβιτς, δριμύς επικριτής του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο – του «τελευταίου δικτάτορα της Ευρώπης», όπως τον αποκαλούν δυτικά ΜΜΕ – ήταν καταζητούμενος για το ρόλο του στη διοργάνωση πέρυσι των διαδηλώσεων κατά του συμμάχου του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Αρκετές ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως η AirBaltic, η Air Austria και η Wizz Air αποφεύγουν σήμερα τις πτήσεις πάνω από τη Λευκορωσία την ώρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζονται να συζητήσουν νέο γύρο κυρώσεων κατά του Λουκασένκο. Την ίδια ώρα ειδικοί σε θέματα αεροπλοϊας αποκαλύπτουν ότι το Boeing 737 ήταν πολύ πιο κοντά στο Βίλνιους παρά στο Μινσκ, όταν υποχρεώθηκε να αλλάξει πορεία. Δεδομένα του ιστότοπου flightradar24.com δείχνουν ότι το αεροπλάνο εξετράπη της πορείας μόλις δύο λεπτά πριν περάσει στον εναέριο χώρο της Λιθουανίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments