Ελλάδα

Αττική: Ελεύθερος υπό όρους ο εκπαιδευτικός που έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε ανήλικες μαθήτριες

Αττική: Ελεύθερος υπό όρους ο εκπαιδευτικός που έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε ανήλικες μαθήτριες
Αττική: Σοκάρουν τα μηνύματα που έστελνε στις ανήλικες μαθήτριες.

Ελεύθερος υπό όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 48χρονος εκπαιδευτικός που έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε ανήλικες μαθήτριές του.

Εισαγγελέας και ανακριτής επέβαλλαν στον εκπαιδευτικό τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα, της χρηματικής εγγύησης των 5.000 ευρώ και της απαγόρευσης προσέγγισης με τις παθούσες σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων καθώς και οποιαδήποτε άλλης επικοινωνίας μαζί τους με κάθε μέσο.

Σημειώνεται ότι ο εκπαιδευτικός διώκεται για δύο αδικήματα, αυτά της κατάχρησης ανηλίκων που έχουν εμπιστευτεί στο δράστη να επιβλέπει ή να φυλάσσει κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και της προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω διαδικτύου, πληροφορικής ή άλλων τεχνολογιών ανηλίκων που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Τα μηνύματα που σοκάρουν

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν τα άσεμνα μηνύματα που έστελνε ο εκπαιδευτικός στις ανήλικες μαθήτριές του, τις οποίες προσέγγιζε μέσω Facebook, Skype και Viber.

«Μακάρι να μπορούσαμε να είχαμε σχέση. Μου αρέσεις πάρα πολύ», έστειλε ο εκπαιδευτικός σε μία μαθήτρια, με εκείνη να του απαντά: «Κύριε με κάνετε και ντρέπομαι».

«Αλήθεια λέω θα είμασταν μαζί», ήταν η απάντησή του.

Ο 48χρονος εκπαιδευτικός, που είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ανέφερε στην κατάθεσή του πως το έκανε για την διαπαιδαγώγηση των μαθητριών και για τη βελτίωση της σχολικής τους απόδοσης. «Τα κορίτσια με προσέγγισαν μια από αυτές ήθελε να δείχνει μεγαλύτερη», απάντησε, δείχνοντας πως διατηρεί αμετανόητη στάση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκπαιδευτικός ξεκίνησε να στέλνει τα άσεμνα μηνύματα στις ανήλικες πριν από 10 ημέρες, όμως δεν υπολόγιζε ότι θα γίνονταν αντιληπτά από τους γονείς των μαθητριών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments