Ελλάδα

Φωτιά στην Κορινθία: Εικόνες φρίκης με απανθρακωμένα ζώα

Φωτιά στην Κορινθία: Εικόνες φρίκης με απανθρακωμένα ζώα
Φωτιά στην Κορινθία: Εικόνες φρίκης με απανθρακωμένα ζώα, την ίδια στιγμή που κάποιοι λένε πως δεν θρηνήσαμε θύματα.

Τι κι αν βρισκόμαστε στο 2021 και η Ελλάδα θέλει να συγκαταλέγεται στις προοδευτικές και ανεπτυγμένες, τουλάχιστον στον πολιτισμό και την παιδεία, χώρες, κάποιοι συνεχίζουν ετσιθελικά να μην θεωρούν άξια ζωής τα υπόλοιπα ζώα, πέρα από τους ανθρώπους. Η φωτιά στην Κορινθία έκαψε απέραντη έκταση χλωρίδας, με 1.700 στρέμματα καμένα,  αλλά και πανίδας, με τις εικόνες που συνάντησαν οι εθελοντές φιλόζωες στις προσπάθειες διάσωσης ζώων, να είναι φρικιαστικές, καθώς δεκάδες αθώα πλάσματα κάηκαν ζωντανά.

Ζώα αστικής πανίδας, δηλαδή οικόσιτα ζώα, γάτες και σκύλοι, αλλά και αδέσποτα που τα παράτησαν δεμένα και εγκλωβισμένοι αυτοί που τα είχαν ως δεσποζόμενα και τα άφησαν να καούν ζωντανά. Θύματα βέβαια αυτής της  φονικής πυρκαγιάς για το περιβάλλον ήταν και τα ζώα άγριας πανίδας.

Τις αποκαρδιωτικές εικόνες, με τραυματισμένα και απανθρακωμένα ζώα, που άφησε πίσω της η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας, μεταφέρει στο ρωσικό πρακτορείο, Sputnik, η Ελένη Μανώλη, πρόεδρος της Ζωοφιλικής Ένωσης Μεγάρων.

Θλιβερές είναι οι εικόνες που αφήνει πίσω της η φωτιά στον Σχίνο Κορινθίας, με πολλά στρέμματα γης, σπίτια και περιουσίες ανθρώπων να έχουν γίνει στάχτη. Θύματα της μεγάλης αυτής καταστροφής, ήταν δυστυχώς και αρκετά ζώα, όπως περιέγραψε η Ελένη Μανώλη, πρόεδρος της Ζωοφιλικής Ένωσης Μεγάρων.

Η ίδια, μιλώντας στο Sputnik όταν η φωτιά ήταν ακόμη σε εξέλιξη, μας μετέφερε την ανησυχία της για το τι επρόκειτο να συναντήσει τις μέρες που θα ακολουθούσαν, αφού η φωτιά είχε πάρει μεγάλες διαστάσεις και σαν Ζωοφιλική Ένωση, δεν είχαν πρόσβαση στην περιοχή, καθώς είχε εκκενωθεί.

Μερικές μέρες αργότερα, όταν η φωτιά έσβησε και κατάφεραν να φτάσουν στην περιοχή, η ίδια αντίκρισε αποκαρδιωτικές εικόνες, τις οποίες και μας μετέφερε: «Βρέθηκαν ζώα απανθρακωμένα σε αυλές και σε στάνες, ήταν κυρίως παραγωγικά ζώα, αλλά και κάποια σκυλιά που τα είχαν αφήσει οι ιδιοκτήτες τους δεμένα και δυστυχώς απανθρακώθηκαν».

«Είναι σίγουρα πολύ περισσότερα απ’ αυτά τα ζώα που έχουμε δει και γνωρίζουμε» συμπλήρωσε. Την Κυριακή, όλη τη μέρα βρίσκονταν στο Αλεποχώρι και στο Μάζι, όπου έβρισκαν ζώα τα οποία είχαν ξεσπιτωθεί και έπειτα, τα μετέφεραν σε δομές φιλοξενίας. «Έχουμε παραλάβει ζώο τραυματισμένο, το οποίο έχει μεταφερθεί σε κλινική στην Αθήνα με εκτεταμένα εγκαύματα και θα νοσηλευτεί για αρκετές μέρες» εξηγεί.

Συνεχίζει λέγοντας ότι εθελοντές από αλλά σωματεία βρήκαν ζώα που και αυτά έχουν μεταφερθεί σε κλινικές γιατί χρειάζονταν νοσηλεία, ενώ έχουν απομακρύνει και αρκετά ζώα, τα οποία τα έχουν μεταφέρει είτε σε σπίτια είτε σε καταφύγια.

Όπως αναφέρει μάλιστα, λόγω του ότι υπήρχαν ενεργές εστίες μέχρι και την Κυριακή, η πρόσβαση ήταν δύσκολη. Καταλήγοντας, σημείωσε πως μέχρι στιγμής, πολλά ζώα έχουν μεταφερθεί είτε σε δομές φιλοξενίας είτε σε σπίτια εθελοντών, μέχρι να δοθούν για υιοθεσία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments