Διεθνή

Γαλλία: Ζητούν να δυσφημίσουν το εμβόλιο της Pfizer έναντι αμοιβής

Γαλλία: Ζητούν να δυσφημίσουν το εμβόλιο της Pfizer έναντι αμοιβής
Γαλλία: Η Pfizer δεν δέχτηκε να σχολιάσει τις καταγγελίες.

Αρκετά sites στη Γαλλία ισχυρίζονται ότι τους προσέγγισε ένας οργανισμός επικοινωνιών που τους προσέφερε χρήματα ώστε να δυσφημήσουν τα εμβόλια της Pfizer, μία κίνηση που ο υπουργός Υγείας της χώρας χαρακτήρισε «επικίνδυνο» και «ανεύθυνο».

«Δεν ξέρω από πού προέρχεται αυτό, εάν είναι από τη Γαλλία ή από το εξωτερικό», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Υγείας Olivier Veran στην τηλεόραση BFM την Τρίτη. «Είναι αξιολύπητο, είναι επικίνδυνο, είναι ανεύθυνο και δεν λειτουργεί».

Πολλοί ήταν οι χρήστες των social media που κατήγγειλαν ότι τους προσφέρθηκαν χρήματα προκειμένου να σπείρουν αρνητικές κριτικές για το εμβόλιο της Pfizer.

Μεταξύ αυτών και ο Leo Grasset, ο οποίος διατηρεί κανάλι στο Youtube και διαθέτει παραπάνω από ένα εκατομμύριο συνδρομητές, είπε στον λογαριασμό του στο Twitter ότι του είχαν προσφέρει χρήματα για να δυσφημίσει το εμβόλιο.

«Έχω λάβει μια πρόταση συνεργασίας για να κρίνω αρνητικά το εμβόλιο της Pfizer σε βίντεο. Τεράστιο ποσό, ένας πελάτης που θέλει να παραμείνει ανώνυμος… αν δείτε βίντεο σχετικά με αυτό, να ξέρετε ότι είναι στημένο», ανέφερε στο Twitter  και πρόσθεσε ότι η διεύθυνση του πρακτορείου με έδρα το Λονδίνο που είχε επικοινωνήσει μαζί του ήταν ψεύτικη.

Επιπλέον, ένας από τους διαχειριστές του λογαριασμού «Et ca se dit medecin», ο οποίος έχει περίπου 30.000 οπαδούς στο Twitter και 90.000 στο Instagram, δήλωσε στην τηλεόραση RMC ότι είχε γίνει προσφορά χρημάτων για τη δυσφήμιση του εμβολίου της Pfizer.

Το εμβόλιο της Pfizer είναι δημοφιλές στη Γαλλία, ιδίως μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το δικό της η αγγλοσουηδική εταιρεία AstraZeneca, λόγω των πολύ σπάνιων θρομβώσεων που εμφανίστηκαν σε εμβολιασθέντες αλλά και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των παραγγελιών.

Δεν είναι σαφές πόσοι άνθρωποι δέχτηκαν τέτοιες προτάσεις. Η εταιρεία Pfizer δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments