Διεθνή

Μπάιντεν Πούτιν: Τον Ιούνιο στην Γενεύη η συνάντηση

Μπάιντεν Πούτιν: Τον Ιούνιο στην Γενεύη η συνάντηση
Μπάιντεν Πούτιν: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ και ο πρόεδρος της Ρωσίας αναμένεται να συναντηθούν στην Γενεύη στα μέσα του επόμενου μήνα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Aμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν, πρόκειται να συναντηθούν στην Γενεύη στα μέσα Ιουνίου. Να θυμίσουμε ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα τεταμένες, με την Ουάσινγκτον να επιβάλλει κυρώσεις έναντι της Ρωσίας, ενώ η κόντρα των δύο προέδρων καλά κρατεί.

Η πρώτη face-to-face συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στην Ελβετία, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης στο CNN. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Λευκός Οίκος και το Κρεμλίνο «ήρθαν πιο κοντά» αυτή την εβδομάδα αναφορικά με την τακτοποίηση των ρυθμίσεων για τη συνάντηση των δυο ηγετών. Μπάιντεν ΗΠΑ

Οι δηλώσεις των αξιωματούχων

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η Γενεύη έχει αναδειχθεί ως η τελική επιλογή σαν πόλη υποδοχής για τη συζήτηση Μπάιντεν – Πούτιν, οι οποίοι αναμένεται να συναντηθούν στις 15-16 Ιουνίου, στο τέλος του πρώτου διεθνούς ταξιδιού του Μπάιντεν από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

Ο Λευκός Οίκος είχε στείλει τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν στη Γενεύη αυτήν την εβδομάδα για να συναντηθεί με τον Ρώσο ομόλογό του και να προλειάνει το έδαφος, ανέφεραν οι αξιωματούχοι. Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε να σχολιάσει την τελική τοποθεσία της συνάντησης, καθώς δεν έχουν ρυθμιστεί ακόμα όλες οι λεπτομέρειες.

Τεταμένες οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και Ρωσίας

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, οι οποίες αφορούν τον χρηματοπιστωτικό και τραπεζικό τομέα της τελευταίας. Επιπλέον, απελάθηκαν 10 διπλωμάτες από τη διπλωματική αποστολή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον. Οι κυρώσεις, που βασίζονται σε προεδρική εκτελεστική εντολή, στοχεύουν 32 οντότητες και άτομα, λόγω φερόμενης ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές του 2020 και κυβερνοεπιθέσεων.

Στο πλαίσιο του προεδρικού διατάγματος, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών απαγορεύει στους αμερικανικούς οικονομικούς θεσμούς να αγοράζουν απευθείας ρωσικά ομόλογα μετά τις 14 Ιουνίου. Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι επέβαλε κυρώσεις σε οκτώ ακόμη άτομα λόγω της «κατοχής» της Κριμαίας από τη Ρωσία σε συντονισμό με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αυστραλία και τον Καναδά.

Οι 10 διπλωμάτες στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις διατάχθηκαν να εγκαταλείψουν την Ουάσινγκτον με το πρόσχημα ότι δούλευαν ως αξιωματικοί πληροφοριών υπό διπλωματική κάλυψη. ΗΠΑ Ρωσία

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments