Ελλάδα

Κορωνοϊός: Καθηγητής αρνείται να φορέσει μάσκα

Κορωνοϊός: Καθηγητής αρνείται να φορέσει μάσκα
Κορωνοϊός: Οι μαθητές από αντίδραση αρνήθηκαν να μπουν στο μάθημα και πήραν απουσία.

Σε αναστάστωση βρίσκονται οι μαθητές ενός Λυκείου στα νότια προάστια της Αττικής, καθώς ο καθηγητής τους αρνείται πεισματικά να φορέσει μάσκα.

Οι μαθητές αντέδρασαν στη στάση του καθηγητή που δεν τηρεί τα μέτρα προστασίας και αρνήθηκαν να μπουν στην αίθουσα για μάθημα. Το αποτέλεσμα ήταν να τιμωρηθούν με απουσία από τον καθηγητή.

Σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του LIVE NEWS και τις καταγγελίες των μαθητών αλλά και των κηδεμόνων τους, το σημερινό επεισόδιο δεν είναι το πρώτο που έχει συμβεί με τον συγκεκριμένο καθηγητή, ο οποίος, με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, αρνείται να συμμορφωθεί με τις οδηγίες που εφαρμόζονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα κατά του κορωνοϊού.

Το LIVE NEWS παρουσίασε mail που είχε στείλει ο συγκεκριμένος καθηγητής σε μαθητή του. Το κείμενο αναφέρεται στα self test και έχει έντονη συνομωσιολογική χροιά.

«Το self test που υποχρεώνουν καθηγητές και μαθητές να κάνουν για να γίνουν δεκτοί στα σχολεία, συνοδεύεται από οδηγίες χρήσης. Στις οδηγίες χρήσης αναγράφονται τα εξής: «Το τεστ χρησιμεύει στην ανίχνευση αντιγόνων σε άτομα για τα οποία υφίστανται υποψία της ασθένειας». Από πότε υποψιάζονται το σύνολο των μαθητών και δασκάλων ότι μπορεί να είναι ασθενείς ώστε να τους υποχρεώνουν στο τεστ;» ανέφερε.

Μάλιστα, στο mail αυτό φαίνεται, ότι τα σημεία τα οποία ο δάσκαλος κρίνει ότι είναι σημαντικά και ο μαθητής οφείλει να δώσει μεγαλύτερη προσοχή, είναι τονισμένα με διαφορετικό χρώμα.

Σε άλλο σημείο του mail αναφέρεται: «Η συσκευασία περιέχει στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν δερματική αντίδραση, σοβαρό οφθαλμικό ερεθισμό».

Και λίγο πιο κάτω υπάρχει η σημείωση ότι: «Η συσκευασία του τεστ δεν επιτρέπεται να καταλήξει στο περιβάλλον (σκουπίδια)», με το συμπέρασμα ότι: «Δηλαδή είναι τόσο επικίνδυνη, ικανή να μολύνει και τα σκουπίδια ακόμα».

Ένα mail που εστάλει, σύμφωνα με τους μαθητές, ως ενημερωτικό και φυσικά, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από γονείς αλλά και παιδιά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του LIVE NEWS, τόσο η λυκειάρχης του σχολείου, ο σύλλογος γονέων αλλά και ο δήμος είναι ενήμεροι για τη στάση του καθηγητή και διαβεβαιώνουν ότι έχουν πράξει ως οφείλουν.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments