Διεθνή

Ινδική μετάλλαξη: Σε πόσες χώρες έχει εντοπιστεί

Ινδική μετάλλαξη: Σε πόσες χώρες έχει εντοπιστεί
Ινδική μετάλλαξη: Τρόμο προκαλεί η ινδική μετάλλαξη σε ειδικούς και κυβερνήσεις, καθώς έχει καταφέρει να διαδοθεί σε αρκετές χώρες, προκαλώντας ανησυχία.

Όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας το παραλλαγμένο στέλεχος του νέου κορωνοϊού, που ταυτοποιήθηκε αρχικά στην Ινδία, έχει εντοπιστεί επίσημα σε 53 χώρες και περιοχές. Ωστόσο σε έκθεσή του ο ΠΟΥ σημειώνει πως έχει λάβει πληροφορίες από ανεπίσημες πηγές κατά τις οποίες η παραλλαγή B.1.617 έχει εντοπιστεί σε ακόμη 7 περιοχές, δηλαδή συνολικά σε 60. Το θετικό είναι πως τα εμβόλια Pfizer/BioNTech και AstraZeneca/Oxford αποδεικνύονται σχεδόν το ίδιο αποτελεσματικά κατά της ινδικής και της βρετανικής παραλλαγής του κορωνοϊού ανακοίνωσε το Σάββατο η κυβερνητική υπηρεσία Δημόσιας Υγείας Αγγλίας (PHE).

Το συγκεκριμένο στέλεχος του covid κρίνεται ως αρκετά μεταδοτικό τη στιγμή που οι περισσότερες χώρες, τουλάχιστον της Δύσης, έχουν άρει τα περιοριστικά μέτρα με την αύξηση των εμβολιασμών.

Αναφορικά με την Ελλάδα, η κ. Λινού εξέφρασε στο ΘΕΜΑ 104,6 την ελπίδα να προλάβουμε να εμβολιαστούμε πριν έχουμε και στη χώρα μας πολλά περιστατικά ινδικού στελέχους, το οποίο είναι πολύ μεταδοτικό. «Εάν προλάβουμε δεν θα βιώσουμε έξαρση ξανά και θα μπούμε στο ’22 με ασφάλεια» ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments