ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Σάκης Παπαδόπουλος
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ

Σάκης Παπαδόπουλος στο pagenews.gr: Είμαστε ακόμα πίσω στο να δημιουργήσουμε το τείχος ανοσίας

Σάκης Παπαδόπουλος στο pagenews.gr: Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε πως η Ελλάδα μπορεί να έκανε προσπάθειες ως προς τον εμβολιασμό αλλά είμαστε ακόμα πίσω στο να δημιουργήσουμε το τείχος ανοσίας το οποίο θα προστάτευε.

Ο Σάκης Παπαδόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και στην εκπομπή Opinion Leader με τον Δημήτρη Τάκη, σχολιάζοντας αρχικά την τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση στην Ελλάδα και το πώς πορευόμαστε, σαν χώρα, στους εμβολιασμούς ενώ απάντησε και σε σχετικές ερωτήσεις για τη διαφορά μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υπάρχει και παρατηρείται στις δημοσκοπήσεις. 

Για την τρέχουσα κατάσταση στη χώρα λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού:

Η κανονικότητα δεν έχει επιστρέψει ακόμα. Ταρακουνήματα συνεχίζουμε να έχουμε με αυξημένο αριθμό νεκρών στη χώρα. Από την άλλη, βέβαια ανοίγουμε τον τουρισμό, την εστίαση, ανοίγουμε αυτό που θεωρούμε κανονικότητα στην οικονομία. Σκοπός είναι να προχωρήσουμε τους εμβολιασμούς.

Για το πώς εξελίσσεται η εμβολιαστική διαδικασία στη χώρα μας:

Η Ελλάδα ήταν δυστυχώς, αναγκασμένη να συνεχίσει με ένα σχέδιο ευρωπαϊκό και εδώ η ενωμένη Ευρώπη προφανώς, υπολείπονταν στον τρόπο που αντιμετώπισε την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την ασφάλειά τους καθώς και τις οδηγίες στους πολίτες. Είδαμε τα παραδείγματα στη Βρετανία και το Ισραήλ όπου οι εμβολιασμοί απέδωσαν θεαματικά αποτελέσματα. Εδώ υπάρχει ευθύνη ευρωπαϊκή. Και η Ελλάδα έκανε προσπάθειες αλλά είμαστε ακόμα πίσω στο να δημιουργήσουμε το τείχος ανοσίας το οποίο θα προστάτευε και να αποτελέσουμε έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό.

Για τη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις:

Το κεντρικό ζήτημα που υπάρχει είναι η σύγκριση ανάμεσα σε εναλλακτικές κυβερνητικές λύσεις. Δηλαδή υπάρχει η νεοδημοκρατική διαχείριση που γίνεται και υπάρχει και η εναλλακτική πρόταση η δική μας για προοδευτική διαχείριση, ότι δηλαδή αυτά που δεν κατορθώσαμε να κάνουμε στην πρώτη διακυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, θα γίνουν στην επόμενη περίοδο. Εμείς τότε δεν κατορθώσαμε να δώσουμε λύσεις.

Για την υπόθεση που εξετάζεται από την Προανακριτική της Βουλής σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες:

Αυτό που βγαίνει από την εν λόγω διαδικασία είναι ότι δεν δόθηκαν αυτά τα τρία εκατομμύρια. Αναγνώρισε ο ίδιος ο κ. Καλογρίτσας ότι πήγαν στην εταιρεία του γιου του. Υπήρχε αγωνία στο να έχουμε κάποια μέσα ενημέρωσης που να είναι πιο κοντά στις απόψεις μας, αλλά το κεντρικό ζήτημα είναι ότι δεν έγιναν αυτά που καταλογίζει η Νέα Δημοκρατία, δεν έγινε κακοδιαχείριση. Εξηγήσεις έχει δώσει και ο κ. Παππάς, είναι εξηγήσεις που δείχνουν ότι δεν υπάρχει κακοδιαχείριση. Και η υπόθεση Novartis με την υπόθεση Καλογρίτσας δεν έχουν καμία σχέση.