Αθλητισμός

Ποδόσφαιρο UEFA: Αποφασίζεται η κατάργηση του πλεονεκτήματος του εκτός έδρας γκολ

Ποδόσφαιρο UEFA: Αποφασίζεται η κατάργηση του πλεονεκτήματος του εκτός έδρας γκολ
Ποδόσφαιρο UEFA: Μία κίνηση που αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στο άθλημα ετοιμάζεται να πάρει η Ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

H UEFA είναι έτοιμη να προχωρήσει σε με μία ιστορική απόφαση, καθώς στην αυριανή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής θα συζητηθεί η πρόταση κατάργησης του πλεονεκτήματος του εκτός έδρας γκολ. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε διχογνωμία στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, καθώς κάποιοι ήθελαν την κατάργησή του πλεονεκτήματος και οι διαφωνούντες πίεζαν για την παραμονή της ρύθμισης όταν ένα ματς πάει στην παράταση.

Τελικά το προεδρείο της UEFA αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάργηση του πλεονεκτήματος αυτού και αύριο θα επικυρωθεί η απόφαση και μάλιστα θα έχει άμεση εφαρμογή, αφού θα ξεκινήσει από τα ευρωπαϊκά ματς της επόμενης σεζόν. Να σημειωθεί πως ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ ισχύει από το κύπελλο κυπελλούχων της σεζόν 1965-66.

Αυτό γράφουν σήμερα οι Times, αναφέροντας την ιδέα του προέδρου του σώματος που κυβερνά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, του Σλοβένου Αλεξάντερ Τσέφεριν, ο οποίος φαίνεται πρόθυμος να κάνει την ανακοίνωση στην αυριανή συνέλευση, παραμονή του τελικού του Champions League.

Εάν ο Τσέφεριν έχει την υποστήριξη των περισσότερων Ομοσπονδιών, τότε θα είναι σε θέση να ξεκινήσει τη διαδικασία κατάργησης του κανόνα, ο οποίος ισχύει από το 1965 αλλά τώρα θεωρείται «ξεπερασμένος» από τους αξιωματούχους του αθλήματος.

Στις τάξεις της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας υπήρχαν δύο τάσεις: Η μία ήθελε την κατάργησή του και η άλλη να παραμείνει το εκτός έδρας γκολ όταν ένα ματς οδηγείται στην παράταση. Η πρώτη τάση είναι αυτή που κερδίζει έδαφος…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments