Οικονομία

Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021: Ποια τα νέα κριτήρια – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021: Ποια τα νέα κριτήρια – Πότε ανοίγει η πλατφόρμα
Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021: Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να δημοσιευθεί το πρώτο σχέδιο οδηγού εφαρμογής του, το οποίο θα περιλαμβάνει πάρα πολλές αλλαγές. Η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τον Σεπτέμβριο , όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν σχέδια προτάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Στα μέσα Ιουνίου αναμένεται να δημοσιευθεί το πρώτο σχέδιο οδηγού εφαρμογής του, το οποίο θα περιλαμβάνει πάρα πολλές αλλαγές για το πρόγραμμα “Εξοικονομώ – Αυτονομώ”. Η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει τον Σεπτέμβριο , όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν σχέδια προτάσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών τους.

Πολύ σύντομα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να δώσει τις λεπτομέρειες και τους νέους όρους συμμετοχής στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».

Ποια τα νέα κριτήρια – Σε ποιους θα δοθεί προτεραιότητα

  • Νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα
  • Παλαιά κτίρια
  • Όσους διαβιούν σε περιοχές με ακραίες καιρικές συνθήκες

Ποιος ο στόχος του προγράμματος

«Στόχος του προγράμματος είναι να υποστηρίξει εργασίες και παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης σε 80.000 κτίρια και κτιριακές μονάδες εντός του 2021. Η πραγματοποίηση παρεμβάσεων ενεργειακής αναβάθμισης στο κτιριακό απόθεμα της χώρας σε ετήσια βάση θα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου του ΕΣΕΚ για βελτίωση το έτος 2030 ενεργειακής αποδοτικότητας κατά 38%, ώστε η τελική κατανάλωση ενέργειας να είναι μικρότερη από αυτήν του 2007. O αντίστοιχος Ευρωπαϊκός Στόχος για το 2030 αφορά βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας κατά τουλάχιστον 32,5%».

Για τα κτίρια του Δημοσίου προβλέπεται η αναβάθμιση του 3% του συνολικού εμβαδού των κτιρίων της κεντρικής δημόσιας διοίκησης (περίπου 5.400 τ.μ.) στην οποία θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής και των εταιρειών ενεργειακών υπηρεσιών (ESCOs)

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments