Ελλάδα

Lockdown τέλος: Ανοιχτά τα γυμναστήρια από την Δευτέρα

Lockdown τέλος: Ανοιχτά τα γυμναστήρια από την Δευτέρα
Lockdown τέλος: Η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε πριν από λίγο το άνοιγμα των γυμναστηρίων από την Δευτέρα με self test και διπλή μάσκα.

Εδώ και αρκετό καιρό έχει μπει ένα τέλος στο lockdown, με τους ειδικούς να προχωρούν σε σταδιακή άρση των μέτρων. Στην προκαθορισμένη συνάντηση τους, οι ειδικοί αποφάσισαν το άνοιγμα των γυμναστηρίων την Δευτέρα. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6 από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα γυμναστήρια θα ανοίξουν 31 Μαΐου όπως είχε ανακοινωθεί και την προηγούμενη εβδομάδα αλλά οι εργαζόμενοι και οι αθλούμενοι θα πρέπει να κάνουν self test την εβδομάδα και να φορούν διπλή μάσκα.

Σχετικά με δεξιώσεις και βαπτίσεις

Επίσης οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων θα γίνονται με τους όρους που λειτουργεί η εστίαση. Δηλαδή χωρίς μουσική. Επίσης, θα γίνονται με περιορισμένο αριθμό ατόμων και αποστάσεις.

Στο λιανεμπόριο αυξάνεται η χωρητικότητα με 1 άτομο ανά 25 τ.μ. χωρίς ανώτερο όριο. Από 15 Ιουνίου καταργείται επίσης το 50% στις λαϊκές αγορές. Επίσης στις εκκλησίες θα μπορεί να προσέρχεται ένας πιστός ανά 15 τ.μ. Την επιτροπή δεν απασχόλησε το θέμα της διεύρυνσης του ωραρίου αλλά ούτε και της μουσικής στην εστίαση.

Ανοίγουν η μουσική και οι εσωτερικοί χώροι

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απελευθερωθεί ακόμα ένα μέτρο στην εστίαση, καθώς είναι πιθανό να βγει από το mute η μουσική σε καφέ, μπαρ και εστιατόρια, που μέχρι τώρα απαγορευόταν ως αίτιο δημιουργίας συνωστισμού. Η μουσική αναμένεται να επιτραπεί πιθανότητα και από τη Δευτέρα, κάτι που θα μάθουμε με σιγουριά στην τακτική ενημέρωση το απόγευμα της Παρασκευής από τον αρμόδιο υπουργό, Νίκο Χαρδαλιά.

Η μουσική στην εστίαση αποτελεί επιτακτικό αίτημα πολιτών, ειδικά σε μπαρ και καφετέριες, πόσο μάλλον όσο μπαίνουμε στο καλοκαίρι. Η κυβέρνηση σχεδιάζει το προσεχές διάστημα κι άλλα μέτρα χαλάρωσης, πάντα εφόσον το επιτρέπουν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

To στίγμα των προθέσεων της κυβέρνησης έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη γερμανική «Bild», όπου επεσήμανε πως η μουσική θα επιστρέψει όταν αρχίζουν να έρχονται μαζικά τουρίστες στη χώρα μας, όχι όμως από αυτό το Σαββατοκύριακο.

Όπως είπε, η κατάσταση θα βελτιωθεί ενώ μαζί με τη μουσική θα επεκταθεί και το απαγορευτικό κυκλοφορίας, που σήμερα ξεκινά στις 00:30 και ολοκληρώνεται στις 05:00 το πρωί. Σύμφωνα με τον ίδιο, τον Ιούλιο ή τον Αύγουστο που θα βρισκόμαστε στο πικ της τουριστικής περιόδου, τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments