Διεθνή

Παλαιστίνη: Το πάρτι ενός 13χρονου στα ερείπια της Λωρίδας της Γάζας

Παλαιστίνη: Το πάρτι ενός 13χρονου στα ερείπια της Λωρίδας της Γάζας
Παλαιστίνη: Οι φωτογραφίες από το πάρτι ενός 13χρονου στα ερείπια της Λωρίδας της Γάζας είναι γροθιά στο στομάχι. Οι Παλαιστίνιοι μετρούν ακόμα τις πληγές τους.

Μπορεί να έχει συμφωνηθεί εκεχειρία και κατάπαυση πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, αλλά οι πληγές των Παλαιστίνιων από τα εκατοντάδες θύματα και τις καταστροφές των σπιτιών τους είναι ακόμα ανοιχτές. Η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε τις εχθροπραξίες του ισραηλινού στρατού στις γειτονιές των Αράβων στην ανατολική Ιερουσαλήμ και τη Λωρίδα της Γάζας καταδικάζοντας την κυβέρνηση Νετανιάχου για τις σφαγές παιδιών και άμαχου πληθυσμού, προχωρώντας σε πάρα πολλές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Τώρα ήρθαν στο φως φωτογραφίες γροθιά στο στομάχι από το πάρτι γενεθλίων ενός 13χρονου παιδιού από την Παλαιστίνη, οι οποίες έγιναν viral και κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Το πάρτι έγινε στα ερείπια από τα γκρεμισμένα σπίτια και κτίρια των Παλαιστίνιων, έπειτα από βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού.

Και ενώ σύσσωμη η παγκόσμια κοινή γνώμη παρακολουθούσε την προηγούμενη εβδομάδα άναυδη το νέο κύκλο εχθροπραξιών ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, μία φωτογραφία μικρών παιδιών γίνεται viral προκαλώντας ανατριχίλα και συγκίνηση σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Μετά τους βομβαρδισμούς αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας που κόστισαν τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους, μία παρέα παιδιών δείχνει ότι η ζωή οφείλει να συνεχιστεί και πως οι Παλαιστίνιοι θα ορθοποδήσουν ξανά, όπως κάνουν κάθε φορά μετά από κάθε αιματοκύλισμα στις περιοχές τους, με τα μικρά παιδιά να δίνουν μήνυμα πως η Παλαιστίνη θα αναγεννηθεί ξανά μέσα από τις στάχτες της.

Οι φωτογραφίες (σ.σ. με ημερομηνία 25 Μαϊου) από το πάρτι γενεθλίων του μικρού Παλαιστίνιου, περιτριγυρισμένου από τους φίλους του στα συντρίμμια της Γάζας, τραβήχτηκαν από φωτογράφο του τουρκικού πρακτορείου Anadolu και έκτοτε έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες κοινοποιήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε τις φωτογραφίες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments