Πολιτική

Κεδίκογλου: Προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην βουλευτής

Κεδίκογλου: Προσχώρησε στον ΣΥΡΙΖΑ ο πρώην βουλευτής
Κεδίκογλου: Ανακοινώθηκε η προσχώρηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Κεδίκογλου: Ανακοινώθηκε η προσχώρηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρώην υφυπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου αποφάσισε να προσχωρήσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, ο ίδιος είχε μία συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στην Βουλή.

Κατόπιν της συνάντησης, ο ίδιος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε γνωστό κοινωνικό δίκτυο την απόφαση του για προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο πρώην βουλευτής ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φορέας της δημοκρατικής παράταξης και εκφραστής ο πρόεδρός του.

«Φορέας της δημοκρατικής παράταξης ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Κεδίκογλου γνωστοποίησε το γεγονός μέσω facebook γράφοντας ότι «φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας». Προσθέτει δε ότι «υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή και έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομα χρέος ν’ ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό».

Ο κ. Κεδίκογλου εκλέχτηκε για πρώτη φορά βουλευτής Εύβοιας με το ΠΑΣΟΚ το 2009 και επανεκλέχτηκε το 2012. Διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας από τον Ιούνιο του 2013 ως τον Ιούνιο του 2014 στην συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, ενώ ακολούθησε το Γιώργο Παπανδρέου στη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ το 2014 και ήταν υποψήφιος με το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) στις εκλογές του 2015. Επαναπροσχώρησε στο ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ.

Κοινή διαδρομή

Αναλυτικά η ανάρτηση του Συμεών Κεδίκογλου έχει ως εξής:

«Καθώς η πανδημία θα υποχωρεί, θα αποκαλύπτεται όλο και περισσότερο το πρόσωπο της διαχρονικής δεξιάς: η έλλειψη σεβασμού στους θεσμούς, ο πελατειασμός, η ανάλγητη πολιτική εναντίων των πολλών αδύναμων και υπέρ λίγων ισχυρών.

»Απέναντι στέκονται όσοι αυτοχαρακτηρίζονται προοδευτικοί πολίτες: από την αριστερά έως και το κέντρο, τους ενώνει η κοινή διαδρομή αγώνων για κοινωνική δικαιοσύνη. »Παραμερίζοντας επιμέρους διάφορες πρέπει να ενωθούν και να συμπαραταχθούν ώστε να αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές αυτό που στον τόπο μας ιστορικά αποτελεί κοινωνική πλειοψηφία.

»Φορέας σήμερα της δημοκρατικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και φυσικός επικεφαλής και εκφραστής ο πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας. »Υπηρετώντας αυτή την παράταξη όλη μου τη ζωή, έχοντας μια κρυστάλλινη διαδρομή, αισθάνομαι χρέος να ανταποκριθώ στο κάλεσμα κι ενώνω τις δυνάμεις μου για τον κοινό σκοπό. Σ αυτήν την πορεία ξανασυναντώ και καλώ παλιούς και νέους φίλους σε ελπιδοφόρους αγώνες!

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments