Ελλάδα

Διάσημα πιάτα: Γεύματα που πήραν το όνομά τους από celebrities

Διάσημα πιάτα: Γεύματα που πήραν το όνομά τους από celebrities
Διάσημα πιάτα: Εσείς γνωρίζατε ότι οι ονομασίες πολλών από τα αγαπημένα σας γευστικά πιάτα προέρχονται από διάσημες προσωπικότητες;

Τα γευόμαστε, τα ονειρευόμαστε και καμιά φορά «σκοτώνουμε» για να τα αποκτήσουμε! Αναφερόμαστε σε γεύματα που κατάφεραν να σαγηνεύσουν τον ουρανίσκο μας αλλά παράλληλα φέρουν και το κύρος των διασημοτήτων από τις οποίες άντλησαν την ονομασία τους.

Σαλάτα του Καίσαρα

Ο Caesar Cardini έζησε στο Σαν Ντιέγκο, αλλά λειτούργησε το ξενοδοχείο Ceasarin στην Τιχουάνα για να μπορέσει να παρακάμψει την Ποτοαπαγόρευση. Το δημοφιλές αυτό πιάτο που σερβιρόταν πριν από το δείπνο αποδίδεται στον Cardini και για το λόγο αυτό πήρε και το όνομά του από εκείνον.

Διάσημα πιάτα

Διάσημα πιάτα

Πίτσα Margherita

Σύμφωνα με το μύθο, το itrofi μας πληροφορεί ότι, η πίτσα Margherita γεννήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας το 1889, όταν μια διάσημη εταιρεία κατασκευής πίτσα παρασκεύασε μια πίτσα προς τιμήν της βασίλισσας Margherita που πραγματοποιούσε επίσκεψη στην περιοχή. Δημιούργησε μια πίτσα που χαρακτηρίζει όλα τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, και η συνταγή έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη.

Fettuccine Alfredo

Το συγκεκριμένο πιάτο πήρε το όνομά του το 1914 από τον ιδιοκτήτη ενός εστιατορίου στη Ρώμη, που ονομαζόταν Alfredo di Lelio. Η έγκυος γυναίκα De Lilio, που μαγεύρευε, δυσκολευόταν να διαχειριστεί τις ναυτίες της ήταν και έτσι εξελίχθηκε το πιάτο από μια συνταγή του 15ου αιώνα για «Maccheroni Romaneschi» ουσιαστικά διπλασιάζοντας το βούτυρο, καθώς με τον τρόπο αυτό παρασκευαζόταν πιο γρήγορα.

Διάσημα πιάτα

Αστακός Newberg

Ευρέως πιστώνεται στον Captain Ben Wenberg, ο οποίος ανακάλυψε τη συνταγή στα ταξίδια του και την έφερε στο εστιατόριο Delmonico’s-όπου ο σεφ την παρασκεύασε με το όνομα «Αστακός Wenberg», στα τέλη του 19ου αιώνα.

Μοσχάρι Wellington

Η διάσημη και εξαιρετικά δημοφιλής συνταγή πιστώνεται στον προσωπικό σεφ του Arthur Wellesley, 1ου Δούκα του Ουέλινγκτον, βρετανού ήρωα της μάχης του Βατερλό.

Αυγά Benedict

Αυτό το αγαπημένο πρωινό έχει δύο αντικρουόμενες θεωρίες ως προς την προέλευσή του. Οι πρώτοι ισχυρισμοί θέλουν ένα χρηματιστή στη Νέα Υόρκη που ονομαζόταν Lemuel Bendict να παράγγειλε το συγκεκριμένο πιάτο στο ξενοδοχείο Waldorf το 1894 για να συνέλθει από ένα ισχυρό μεθύσι. Η δεύτερη θεωρία, υποστηρίζει ότι ξεκίνησε το πιάτο ένα χρόνο νωρίτερα το 1893, όταν ο σεφ Charles Ranhofer της Delmonico της Νέας Υόρκης δημιούργησε το πιάτο για τον κύριο / ή και για την κυρία LeGrand Benedict, που ήταν χρηματιστές και κοσμικοί.

Nachos

Αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ως nachos είναι μία πιο μετριοπαθής έκδοση της αρχικής που ήταν απλά τηγανητές τορτίγιες που καλύπτονταν με τυρί και πιπεριές jalapeno, και εφευρέθηκε το 1943 από τον Ignacio «Nacho» Anaya.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments