Ελλάδα

Κορονοϊός – Ελλάδα: Σπάσαμε το φράγμα των 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων

Κορονοϊός – Ελλάδα: Σπάσαμε το φράγμα των 2 εκατ. πλήρως εμβολιασμένων
Ιδιαίτερης σημασίας για την ολοκληρωμένη επιστροφή στην κανονικότητα αποτελεί η σημερινή μέρα. Την 29η Μαΐου συμπληρώθηκαν δύο εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών που είναι εμβολιασμένοι και με τις δύο δόσεις κατά του κορονοϊού.

Η μάχη κατά της πανδημίας με τον κωδικό «Ελευθερία» εξελίσσεται όπως πρέπει και έχει προγραμματιστεί, ενισχύοντας κάθε λεπτό το τείχος ανοσίας που θα μας δώσει πίσω τις ζωές μας. Έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (29.05.2021), σε λίγες ώρες δηλαδή, οι πλήρως εμβολιασμένοι συμπολίτες μας αναμένεται να ξεπεράσουν τα δύο εκατομμύρια! Ο εμβολιασμός στην Ελλάδα προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και αυτό αποτυπώνεται και στον εβδομαδιαίο, κυλιόμενο, μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους. Η χώρα μας, πλέον, έχει περάσει στην 3η  θέση μεταξύ των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του, η Ελλάδα είναι στην 5η θέση.

Κορονοϊός – Γεωργαντάς: Αγγίζουμε το 20% στους πλήρως εμβολιασμένους

Στο γεγονός πως αναμένεται να σπάσουμε το φράγμα των δύο εκατομμυρίων πλήρως εμβολιασμένων πολιτών, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι ουσιαστικά όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν να εμβολιαστούν, υπογραμμίζοντας ότι η χώρα τον Ιούνιο θα έχει άλλη εικόνα.

Κορονοϊός: Όλα τα εμβόλια για τους 30 – 34, Johnson & Jonson για τους 18 – 29

Από το βράδυ της Παρασκευής (28.05.2021) έχει, ήδη, ανοίξει η πλατφόρμα για τα ραντεβού για τον εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 30 – 34, έχοντας πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια. Η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα μπορεί να διαλέξει ραντεβού ανάμεσα στα σκευάσματα των Pfizer, Moderna, Astrazeneca και Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα εμβόλια για τις ηλικίες 35 – 39 είναι για 5ο 24ωρο ανοιχτή, έχοντας καταγράψει ρεκόρ εμβολιασμών που υπερβαίνουν τα 100.000 ραντεβού!|\Μάλιστα, μετά τη επιβεβαίωση παραλαβής από τη χώρα μας της νέας παρτίδας εμβολίων της Johnson & Johnson, άνοιξε και η πλατφόρμα των ραντεβού και για τους άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της εταιρίας. Με το συγκεκριμένο εμβόλιο Johnson & Johnson έως τώρα εμβολιάζονταν οι πολίτες άνω των 18 ετών που κατοικούν σε νησιά.

Εμβόλια: Ποιοι και με ποια μπορούν να εμβολιαστούν

Η ηλικιακή ομάδα 18 – 29 μπορεί να εμβολιαστεί με Johnson & Johnson, ενώ όλες οι ηλικίες άνω των 30 έχουν τη δυνατότητα να κάνουν Johnson & Johnson, AstraZeneca, Moderna ή Pfizer. Τέλος, σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό ανηλίκων, ο καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, ερωτηθείς στη χθεσινή (28.05.2021) ενημέρωση, σχετικά με την έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον EMA, στα παιδιά 12 – 15 ετών, τονίζει:

«Τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορονοϊού στη χώρα μας. Δεν θα αρχίσει ο εμβολιασμός σε παιδιά στο αμέσως επόμενο διάστημα και δεν υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments