Πολιτική

Γεωργαντάς: Θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι σήμερα

Γεωργαντάς: Θα ξεπεράσουν τα 2 εκατομμύρια οι πλήρως εμβολιασμένοι σήμερα
Γεωργαντάς: Έτοιμη να ξεπεράσει ακόμα ένα ορόσημο η χώρα.

Το «φράγμα» των 2 εκατομμυρίων πολιτών που θα είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα ξεπεράσει σήμερα η Ελλάδα, τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Την ίδια ώρα η πανδημία δείχνει σημάδια ύφεσης στη χώρα, ενώ σημεία αποσυμπίεσης δείχνει και το ΕΣΥ.

Γεωργαντάς: Τι δήλωσε ο υφυπουργός

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης εξήγησε πως όταν βεβαιώνεται η ροή των εμβολίων αυξάνεται και ο αριθμος των εμβολιασμών. Υπενθυμίζεται ότι άνοιξε αργά εχθές το βράδυ η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό των πολιτών άνω των 18 ετών με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson καθώς και για τους 30-34 ετών με όλα τα εμβόλια. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργαντάς, αυτο έγινε καθώς η Johnson & Johnson επιβεβαίωσε τις παραδόσεις των εμβολίων.

Γεωργαντάς

Ο υφυπουργός τόνισε ότι ουσιαστικά όλοι οι πολίτες άνω των 18 μπορούν να εμβολιαστούν υπογραμμίζοντας ότι η χώρα τον Ιούνιο θα έχει άλλη εικόνα. Αναφερόμενος στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό Covid19 το όποιο θα τεθεί επισήμως σε ισχύ στην ΕΕ την 1η Ιουλίου, τόνισε ότι δεν αποτελεί προϋπόθεση για τις μετακινήσεις, αλλά τις διευκολύνει αποτελώντας μία λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας για τους κατόχους του.

Ανοιχτή και η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 30-34

Από σήμερα, Σάββατο, είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμών των πολιτών ηλικίας 30 έως 34 ετών, οι οποίοι θα έχουν στη διάθεσή τους και τα τέσσερα εμβόλια. Παράλληλα, ήδη οδεύουμε προς την εκπνοή του Μαΐου, και οι εμβολιασμοί πρόκειται να αγγίξουν τον αριθμό των 5.600.000 εκατομμυρίων πολιτών, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Γιώργος Γεωργαντάς

Ο Γιώργος Γεωργαντάς

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα εμβόλια για τις ηλικίες 35 – 39 άνοιξε από την Τετάρτη με ρεκόρ εμβολιασμών. Ο υπουργός μιλώντας για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα σημείωσε πως η χώρα μας βρίσκεται στην 5η θέση στους εμβολιασμούς στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μετά και το «πράσινο φως» του EMA για το εμβόλιο της Pfizer στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, δεν αποκλείεται οι εξελίξεις να «τρέξουν» και στη χώρα μας. Στην ενημέρωση, πάντως, της Παρασκευής, ο Γκίκας Μαγιορκίνης ερωτηθείς για την έγκριση αυτή, τόνισε ότι τα παιδιά δεν έχουν παίξει πολύ μεγάλο ρόλο στην μετάδοση του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments