Διεθνή

Ιταλία κορωνοϊός: Η μείωση των κρουσμάτων οδηγεί στην κατάργηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης

Ιταλία κορωνοϊός: Η μείωση των κρουσμάτων οδηγεί στην κατάργηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης
Ιταλία κορωνοϊός: Η μείωση των κρουσμάτων οδηγεί τη χώρα σε άρση της κατάστασης της έκτακτης ανάγκης.

Σήμερα στην Ιταλία τα περιστατικά κορωνοϊού είναι 1.820 και 82 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Χθες τα κρούσματα ήταν 2.949, με 44 θανάτους. Από την αρχή της πανδημίας, τα περιστατικά είναι 4.217.821 και 126.128 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Παράλληλα, η χώρα έχει προχωρήσει σε χαλάρωση των μέτρων από τα τέλη Απριλίου, ενώ η μείωση που παρουσίασαν τα ημερήσια κρούσματα έδωσαν το «πράσινο φως» για να επαναλειτουργήσει η εστίαση στους εσωτερικούς χώρους.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 86.997 διαγνωστικά τεστ, το 2,1% από τα οποία προέκυψε θετικό. Χθες το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 1,8%.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας σήμερα βρίσκονται 28 λιγότεροι ασθενείς με covid 19, σε σχέση με την χθεσινή ημέρα. Στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 109 λιγότεροι. Κατά μέσο όρο, στις ιταλικές ΜΕΘ, το 12% των ασθενών πάσχει από κορονοϊό. Το όριο επιφυλακής, είχε οριστεί στο 30%. Η βελτίωση είναι ουσιαστική, αφού στις 29 Μαρτίου, το ποσοστό των ασθενών με Covid 19 στις μονάδες εντατικής θεραπείας, άγγιζε το 41%.

«Αν συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με θετικό τρόπο -και δεν έχω αμφιβολίες ότι αυτό θα συμβεί- θεωρώ ότι δεν θα αργήσει η κατάργηση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης», δήλωσε η Ιταλίδα υπουργός περιφερειακών θεμάτων, Μαρία Στέλα Τζελμίνι.

Παράλληλα, από σήμερα στην Νάπολη και από αύριο στην Ρώμη, οι πολίτες έχουν την δυνατότητα να εμβολιάζονται και στα φαρμακεία. Στην ιταλική πρωτεύουσα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία εξακόσια φαρμακεία, στους χώρους των οποίων, κατά την αρχική αυτή φάση, θα χορηγούνται 20.000 δόσεις την εβδομάδα.

Ιταλία: Τα κρούσματα υποχωρούν και η εστίαση ανοίγει και στους εσωτερικούς χώρους

Από την ερχόμενη Τρίτη οι πελάτες των ιταλικών καφέ και εστιατορίων θα μπορούν να καταναλώνουν φαγητό και ροφήματα και στο εσωτερικό των μαγαζιών. Θα μπορούν να τρώνε και όρθιοι, αλλά διατηρώντας πάντα την απόσταση ασφαλείας ενός μέτρου.

Την ερχόμενη Δευτέρα, δε, σε τρεις περιφέρειες (με πρωτεύουσα την Τεργέστη, το Κάλιαρι της Σαρδηνίας και στην μικρή περιοχή Μολίζε της κεντρικής Ιταλίας) θα καταργηθεί η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο περιφερειάρχης της Σαρδηνίας Κρίστιαν Σολίνας, τέλος, αποφάσισε ότι όλοι οι ιταλοί πολίτες που επισκέπτονται το νησί του (έστω και αν προέρχονται από περιοχές με χαμηλό αριθμό κρουσμάτων) θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αρνητικό μοριακό τεστ, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση στην οποία να αναφέρεται ότι θεραπεύτηκαν από τον κορονοϊό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments