Οικονομία

Αναστολές: Ποιοι έχουν μέχρι σήμερα τελευταία ευκαιρία για υποβολή δηλώσεων

Αναστολές: Ποιοι έχουν μέχρι σήμερα τελευταία ευκαιρία για υποβολή δηλώσεων
Αναστολές: Τελευταία ευκαιρία έχουν μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις εργοδότες που θέλουν να δηλώσουν τους εργαζόμενούς τους σε αναστολή. Συγκεκριμένα, αφορά τις δηλώσεις για εργαζομένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι επιχειρήσεις κινηματογράφων και ταινιών αλλά και το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Τελευταία ευκαιρία έχουν μέχρι σήμερα οι επιχειρήσεις εργοδότες που θέλουν να δηλώσουν τους εργαζόμενούς τους σε αναστολή. Συγκεκριμένα, αφορά τις δηλώσεις για εργαζομένους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, οι επιχειρήσεις κινηματογράφων και ταινιών αλλά και το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ».

Αναλυτικά ποιες επιχειρήσεις εργοδότες αφορά

Ευπαθείς ομάδες

Έως και σήμερα 31 Μαΐου δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και οι οποίοι υπάγονται στην σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ Β’ 2194), για τον μήνα Μάιο 2021. Κατά την υποβολή της δήλωσης επιλέγεται η ειδική περίπτωση «Περιπτώσεις εργαζομένων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες της κατηγορίας 1.1. «Άτομα Υψηλού κινδύνου» του άρθρου 1 της ΚΥΑ υπ’ αρ. 37095/1436/17‐09‐2020 (Β΄ 4011)».

Επιχειρήσεις κινηματογράφων και ταινιών

Τελευταία ευκαιρία μέχρι τη Δευτέρα 31 Μαΐου έχουν οι επιχειρήσεις κινηματογράφων και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών προκειμένου να υποβάλλουν αιτήσεις ένταξης για να λάβουν οικονομική ενίσχυση . Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr, που τηρείται στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που μια επιχείρηση κινηματογράφου αιτείται και ως λειτουργούσα και ως κλειστή για διαφορετικά χρονικά διαστήματα, υποβάλλονται αυτοτελείς υπεύθυνες δηλώσεις (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ της ΚΥΑ).

Επίσης, διευκρινίζεται ότι ανεξαρτήτως του πλήθος των δηλώσεων ένταξης που υποβάλλονται από τους δικαιούχους, υποβάλλεται μόνο μία αίτηση / δήλωση υπαγωγής επιχείρησης στο Προσωρινό Πλαίσιο ή στον Καν. 1407/2013 (De minimis) (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV της ΚΥΑ).

Στην περίπτωση επιχειρήσεων διανομέων κινηματογραφικών ταινιών υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση ένταξης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙΙ της ΚΥΑ), καθώς και η δήλωση του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙV της ΚΥΑ. Σε περίπτωση επιχείρησης η οποία αιτείται για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης και ως επιχείρηση κινηματογράφου και ως επιχείρηση διανομής κινηματογραφικών ταινιών υποβάλλεται μόνο μία αίτηση / δήλωση υπαγωγής επιχείρησης στο Προσωρινό Πλαίσιο ή στον Καν. 1407/2013 (De minimis). (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV της ΚΥΑ).

Πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Μέχρι τέλος του μήνα θα πραγματοποιούνται οι δηλώσεις για το Μάιο για ένταξη στο μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ». και συγκεκριμένα μέχρι στις 31 του ίδιου μήνα.

Μέχρι 31 Μαΐου 2021, δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» στις επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Μάιο 2021, εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού – Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον μηχανισμό. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας είναι δυνατές οι ορθές επαναλήψεις των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ ΦΑΣΗ. Σε περίπτωση επιχείρησης η οποία αιτείται για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης και ως επιχείρηση κινηματογράφου και ως επιχείρηση διανομής κινηματογραφικών ταινιών υποβάλλεται μόνο μία αίτηση / δήλωση υπαγωγής επιχείρησης στο Προσωρινό Πλαίσιο ή στον Καν. 1407/2013 (De minimis). (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV της ΚΥΑ).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments