Διεθνή

Ιταλία: Ο μικρός Έιταν βγαίνει από την εντατική

Ιταλία: Ο μικρός Έιταν βγαίνει από την εντατική
Ιταλία: Ο μόνος διασωθείς από την πτώση της καμπίνας του τελεφερίκ, ο μικρός Έιταν, βγαίνει από την εντατική.

Όπως έκαναν γνωστό οι γιατροί που τον παρακολουθούν, αύριο ο πεντάχρονος Έιταν πρόκειται να βγει από την μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρετζίνα Μαργκερίτα του Τορίνο, όπου εισήχθη πριν από οκτώ ημέρες. Το μικρό αυτό παιδί είναι ο μόνος διασωθείς από την πτώση της καμπίνας του τελεφερίκ στην λίμνη Ματζιόρε, η οποία σημειώθηκε 23 Μαΐου.

«Τόσο το τραύμα που φέρει στον θώρακα, όσο και εκείνο στην κοιλιακή χώρα, παρουσιάζουν διαρκή βελτίωση», προσθέτει το ιατρικό δυναμικό του νοσοκομείου.

Ο Έιταν, κατά την δραματική πτώση της καμπίνας του τελεφερίκ σε ορεινή περιοχή κοντά στην λίμνη Ματζιόρε, έχασε την μητέρα, τον πατέρα του, το αδελφάκι του δυο ετών και τους προπαππούδες του. Δίπλα του, τώρα, βρίσκονται συνεχώς η θεία του και οι παππούδες του, οι οποίοι έφτασαν στην Ιταλία από το Ισραήλ. Μια ψυχολόγος, τέλος, συμβουλεύει τους συγγενείς του, σχετικά με το πώς και πότε θα πρέπει να του μιλήσουν για τις βαρύτατες απώλειες που υπέστη.

Ιταλία: Αποφυλακίστηκαν οι τρεις ύποπτοι για το δυστύχημα με το τελεφερίκ

Η τραγωδία στη βορειοδυτική Ιταλία, όπου 14 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους έπειτα από πτώση της καμπίνας σε τελεφερίκ, έχει συγκλονίσει όχι μόνο την κοινή γνώμη της χώρας, αλλά και παγκοσμίως, αφού το θέμα πήρε, όπως ήταν φυσικό, μεγάλες διαστάσεις. Μόνο ένα άτομο επέζησε, ένα αγόρι από το Ισραήλ ηλικίας 5 ετών, όπου έχασε όλη την οικογένειά του. 

Ελεύθεροι οι ύποπτοι

Οι τρεις άνδρες που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι για το δυστύχημα με το τελεφερίκ, αφέθηκαν ελεύθεροι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, με τη δικαστή να κάνει λόγο για μια «πλήρη απουσία στοιχείων» σε βάρος δύο εξ αυτών, σύμφωνα με δικαστικές πηγές.

Ο προϊστάμενος λειτουργίας Γκαμπριέλε Ταντίνι τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ το τεχνικός διευθυντής Ενρίκο Περότσιο και ο ιδιοκτήτης της εταιρείας διαχείρισης του τελεφερίκ Λουίτζι Νερίνι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Και οι τρεις παραμένουν στο στόχαστρο μιας έρευνας. Στην Ιταλία, οι δικαστές δεν μπορούν να διατάξουν την προσωρινή κράτηση παρά μόνο σε ειδικές συνθήκες, όταν υπάρχει κίνδυνος διαφυγής των υπόπτων. Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν την Τετάρτη, αφότου ο Ταντίνι παραδέχθηκε ενώπιον των αρχών ότι είχε απενεργοποιήσει το φρένο έκτακτης ανάγκης, που θα μπορούσε να αποτρέψει την τραγωδία.

Υποστήριξε ότι το έκανε αυτό διότι το σύστημα δεν λειτουργούσε καλά και είχε διακόψει τη λειτουργία αρκετές φορές, επιβεβαιώνοντας ότι έλαβε αυτήν την απόφαση σε συμφωνία με τους άλλους δύο υπόπτους. Όμως, η δικαστής Ντονατέλα Μπάνκι Μποναμίτσι εκτίμησε ότι υπάρχει μια «πλήρης απουσία στοιχείων» σε βάρος των Νερίνι και Περότσιο, σύμφωνα με την απόφαση που δημοσίευσε σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera. 

Η προσπάθεια της δικαστίνας να επιρρίψει ευθύνες

Αντιθέτως, σύμφωνα με τη δικαστίνα, ο Ταντίνι προσπάθησε να επιρρίψει εν μέρει ευθύνες στους δύο προϊσταμένους του, αφότου ενέργησε «με πλήρη περιφρόνηση προς την ανθρώπινη ζωή, με μια απίστευτη αμέλεια».

Η εισαγγελέας Ολιμπία Μπόσι ανέφερε πως θα εξετάσει προσεκτικά την απόφαση της δικαστού, την οποία μπορεί να εφεσιβάλει, διαβεβαιώνοντας πως δεν θα επηρεάσει την έρευνα. «Οι ύποπτοι παραμένουν οι ίδιοι, το έργο μας συνεχίζεται», είπε σε δημοσιογράφους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments