Οικονομία

ΕΡΓΑΝΗ: Παρατείνεται η προθεσμία δηλώσεων για επιχειρήσεις κινηματογράφων

ΕΡΓΑΝΗ: Παρατείνεται η προθεσμία δηλώσεων για επιχειρήσεις κινηματογράφων
ΕΡΓΑΝΗ: Παρατείνεται έως και την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στην οικονομική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις κινηματογράφων και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών στην ειδική πλατφόρμα.

Παρατείνεται έως και την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων – υπεύθυνων δηλώσεων ένταξης στην οικονομική ενίσχυση για τις επιχειρήσεις κινηματογράφων και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών στην ειδική πλατφόρμα.

Οι δηλώσεις υποβάλλονται στην πλατφόρμα stirizoumetonpolitismo.services.gov.gr που τηρείται στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ.

Ποιους αφορά

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που μια επιχείρηση κινηματογράφου αιτείται και ως λειτουργούσα και ως κλειστή για διαφορετικά χρονικά διαστήματα, υποβάλλονται αυτοτελείς υπεύθυνες δηλώσεις (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι & ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ της ΚΥΑ).

Επίσης, διευκρινίζεται ότι ανεξαρτήτως του πλήθος των δηλώσεων ένταξης που υποβάλλονται από τους δικαιούχους, υποβάλλεται μόνο μία αίτηση / δήλωση υπαγωγής επιχείρησης στο Προσωρινό Πλαίσιο ή στον Καν. 1407/2013 (De minimis) (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV της ΚΥΑ).

Στην περίπτωση επιχειρήσεων διανομέων κινηματογραφικών ταινιών υποβάλλεται υπεύθυνη δήλωση ένταξης (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙΙ της ΚΥΑ), καθώς και η δήλωση του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙV της ΚΥΑ.

Σε περίπτωση επιχείρησης η οποία αιτείται για τη χορήγηση της οικονομικής ενίσχυσης και ως επιχείρηση κινηματογράφου και ως επιχείρηση διανομής κινηματογραφικών ταινιών υποβάλλεται μόνο μία αίτηση / δήλωση υπαγωγής επιχείρησης στο Προσωρινό Πλαίσιο ή στον Καν. 1407/2013 (De minimis). (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV της ΚΥΑ).

Μηχανισμός Συνεργασία: Οι νέες προθεσμίες υποβολών αιτήσεων-δηλώσεων ένταξης

Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε τις προθεσμίες υποβολών αιτήσεων-δηλώσεων ένταξης (και ορθών επαναλήψεων) στο Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για τον Ιούνιο, αλλά και για προηγούμενους μήνες. Σημειώνεται ότι για τον Ιούνιο και εφεξής, ο μηχανισμός ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ εφαρμόζεται για εργαζομένους που έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης την 31η.3.2021.

Ειδικότερα:

Ι. Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για τον μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ  για τον ΜΑΪΟ 2021– Α΄ ΦΑΣΗ Παρατείνεται έως και 2/6/2021 η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- ΦΑΣΗ)» και «ΑΙΤΗΣΗ / ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – ΦΑΣΗ) – ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ» για τον μήνα Μάιο 2021 ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΕΩΝ &  ΟΡΘΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ ΑΠΟ 13/5/2021 ΕΩΣ ΚΑΙ 2/6/2021

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments