Ελλάδα

Λατινοπούλου: Δεν έχω μετανιώσει για τις δηλώσεις μου για τις τριχωτές μασχάλες

Λατινοπούλου: Δεν έχω μετανιώσει για τις δηλώσεις μου για τις τριχωτές μασχάλες
Λατινοπούλου: «Δεν έχω μετανιώσει για τις δηλώσεις μου για τις τριχωτές μασχάλες»

Μπορεί το βίντεο με τις προσβλητικές, για αρκετούς ανθρώπους, απόψεις της Αφροδίτης Λατινοπούλου να έχει λάβει τεράστιο κύμα αρνητικών κριτικών και να έχει γίνει viral, κατηγορώντας την η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου στο διαδίκτυο, όμως η νεαρή γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που έχει πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία, επιμένει στις σεξιστικές και ομοφοβικές απόψεις της, δηλώνοντας αμετανόητη για το bodyshaming που άσκησε προς μερίδα συνανθρώπων της.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικά και έχει πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία. Είδε το φως της ζωής το 1991. Στη συμπρωτεύουσα μεγάλωσε και σπούδασε. Πριν από λίγες ημέρες ανήρτησε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όπου αποφάσισε να επέμβει στις προσωπικές επιλογές άλλων ανθρώπων και να σχολιάσει καυστικά και επικριτικά τις επιθυμίες τους. Στο στόχαστρό της βρέθηκαν οι γυναίκες που δεν είναι ξυρισμένες, αλλά και άνδρες που η ίδια θεωρεί πως γέρνουν προς τη γυναικεία φύση, τους οποίους κατηγόρησε. Χωρίς να τη ρωτήσει κανείς για την άποψή της σχετικά με το τι θα κάνει ο οποιοσδήποτε με το σώμα και την εμφάνισή του, η πολιτικός της ΝΔ θεώρησε εύλογο να στοχοποιήσει μια μερίδα συμπολιτών της κρίνοντας τους για τις προσωπικές τους επιλογές.

Δεν μετανιώνει για όσα είπε

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή “Το Πρωινό” και μίλησε στη Φαίη Σκορδά και τον Γιώργο Λιάγκα για το περιβόητο βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram και προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο. Η 30χρονης πολιτευτής της ΝΔ εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να υποστηρίξει όσα ανέφερε, με τις απαντήσεις της να μην καλύπτουν τους παρουσιαστές και τους τόνους να ανεβαίνουν.

Αρχικά, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ανέφερε γιατί αποφάσισε να δημοσιεύσει το εν λόγω βίντεο: “Όλο αυτό ξεκίνησε από την κόρη της Καμάλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι βλέπουμε να προβάλλονται αυτές οι εικόνες… Θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής. Αν έλεγα αυτή τη στιγμή ότι έχω μετανιώσει γι’ αυτό το βίντεο δεν θα ήταν αλήθεια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, αν το γυρνούσα ξανά, θα ήμουν πιο επεξηγηματική γιατί έχουν παρερμηνευθεί τα λόγια μου. Αυτό που με ενοχλεί ότι εστιάζουμε σε τέτοιες εικόνες από τις γυναίκες, ενώ οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες σε αυτή τη ζωή και αυτό είναι που θα πρέπει να προβάλλουμε.

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή “Το Πρωινό” και μίλησε στη Φαίη Σκορδά Γιώργο Λιάγκα για το περιβόητο βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram και προκάλεσε σάλο στο διαδίκτυο. Η 30χρονης πολιτευτής της ΝΔ εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να υποστηρίξει όσα ανέφερε, με τις απαντήσεις της να μην καλύπτουν τους παρουσιαστές και τους τόνους να ανεβαίνουν.

Αρχικά, η Αφροδίτη Λατινοπούλου ανέφερε γιατί αποφάσισε να δημοσιεύσει το εν λόγω βίντεο: “Όλο αυτό ξεκίνησε από την κόρη της Καμάλα Χάρις. Με ενόχλησε ότι βλέπουμε να προβάλλονται αυτές οι εικόνες… Θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής. Αν έλεγα αυτή τη στιγμή ότι έχω μετανιώσει γι’ αυτό το βίντεο δεν θα ήταν αλήθεια. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι, αν το γυρνούσα ξανά, θα ήμουν πιο επεξηγηματική γιατί έχουν παρερμηνευθεί τα λόγια μου. Αυτό που με ενοχλεί ότι εστιάζουμε σε τέτοιες εικόνες από τις γυναίκες, ενώ οι γυναίκες έχουν δώσει τεράστιους αγώνες σε αυτή τη ζωή και αυτό είναι που θα πρέπει να προβάλλουμε.

Είμαστε σε μια δημοκρατία και ένιωσα την ανάγκη να πω την άποψή μου, ότι δεν μου αρέσει μία τέτοια εικόνα από την γυναίκα. Η κάθε γυναίκα δίνει μία προσωπική μάχη και αυτό θα πρέπει να αναδεικνύουμε μέσα από τα social media. Είπα ότι δεν είναι ωραίο να προβάλλουμε αυτό το πρότυπο, γιατί υπάρχουν σημαντικότερα πρότυπα να δείξουν οι γυναίκες. Έχουμε βαφτίσει επανάσταση την τριχωτή μασχάλη. Αυτό με ενοχλεί εμένα. Το ότι μια γυναίκα το μόνο που θέλει να δείξει είναι η τριχωτή μασχάλη ή κάποια ατέλεια στο σώμα της θεωρώ ότι είναι λίγο. Άλλο να φαίνεται σε μια φωτογραφία η κοιλία κι άλλο να ζουμάρεται και να φαίνεται μόνο η κοιλιά”.

Τότε, η Φαίη Σκορδά τη διέκοψε και εκνευρισμένη είπε: “Σε παρακαλώ, δηλαδή πραγματικά… Σου είπε κάποιος να λες αυτά τα πράγματα, γιατί πιστεύεις ότι έτσι θα κάνεις καριέρα; Σου είπε κάποιος ότι με το να λες αυτά τα πράγματα θα γίνεις γνωστή; Τα πιστεύεις στα αλήθεια αυτά που λες;”

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου επέμεινε στην άποψή της, ενώ αποκάλυψε ότι δέχτηκε απειλές ακόμα και για τη ζωή της: “Δεν τα λέω σε καμία περίπτωση αυτά για την καριέρα μου. Έχω ανεβάσει πάρα πολλά βίντεο. Το ότι μια γυναίκα έχει να δείξει περισσότερα από μια μασχάλη το πιστεύω. Μία εικόνα που βλέπω στο Instagram επηρεάζει τις νέες γενιές και αποπροσανατολίζει από τις ουσιαστικές μάχες και τους ουσιαστικούς αγώνες που δίνει μια γυναίκα.

Δεν επέβαλα κάτι, απλά είπα την προσωπική μου άποψη. Εκφράστηκα ελεύθερα. Από την άλλη δέχθηκα bullying και απειλές για τη ζωή μου. Και εγώ και η οικογένειά μου. Εγώ σε αυτό το βίντεο δεν εκφράστηκα χυδαία. Δεν θεωρώ ότι προσέβαλα κανέναν. Αν κάποιες γυναίκες δεν κατάλαβαν σωστά αυτά που είπα και θεωρούν ότι έθιξα τις ατέλειες στο σώμα τους, είμαι διατεθειμένη να ζητήσω συγγνώμη. Αλλά δεν ήταν αυτό το νόημα του βίντεο, γιατί και εγώ έχω ραγάδες και κυτταρίτιδα. Καταλαβαίνω ότι με το βίντεό μου προκάλεσα ένα σοκ. Το έκανα γιατί σε κάποια θέματα που αφορούν στην επικαιρότητα νιώθω την ανάγκη να τοποθετηθώ”.

Το βίντεο και όσα είπε η Αφροδίτη Λατινοπούλου

Αρχικά τόνισε πόσο πολύ σιχαίνεται τις αξύριστες μασχάλες και τα αξύριστα πόδια των γυναικών: «Αφήνουν τρίχες στα πόδια και το φωτογραφίζουν, τρίχες στη μασχάλη, τρίχες στο μουστάκι, ραγάδες, πανάδες, κυτταρίτιδα και οτιδήποτε άλλο αντιαισθητικό υπάρχει πάνω τους», δήλωσε τονίζοντας μάλιστα ότι εκείνη, βλέποντας τέτοιες φωτογραφίες στα social media ως γυναίκα «νιώθει άβολα, αισθάνεται ντροπή και απεχθάνεται να βλέπει τέτοιου είδους φωτογραφίες». «Δεν μου αρέσει όλο αυτό που βλέπω. Και δεν καταλαβαίνω, αφού το αγαπάς τόσο πολύ το αξύριστο πόδι σου, εγώ γιατί πρέπει να το δω; Το βλέπεις εσύ και το χαίρεσαι. Εγώ γιατί να το βλέπω; Γιατί προσπαθείς να μου περάσεις ότι όλο αυτό είναι πάρα πολύ όμορφο και πάρα πολύ ωραίο και πάρα πολύ φυσιολογικό; Δεν είναι. Είναι άσχημο».

Συνέχισε: «Βλέπουμε από την άλλη, συνεχώς τους άνδρες, ολοένα και περισσότερο να γέρνουν προς τη γυναικεία φύση. Ξυρίζονται παντού. Και όταν λέμε παντού, παντού. Βάφονται. Φοράνε ολοένα και περισσότερο γυναικεία ρούχα και γενικότερα κάνουν πράγματα τα οποία συνηθίζουν να κάνουν οι γυναίκες. Από την άλλη οι γυναίκες γέρνουν προς τους άνδρες. Μένουν αξύριστες, προβάλλουν ότι είναι αξύριστες. Ντύνονται με oversized ρούχα και πολλές φορές με ανδρικά ρούχα. Και όλο αυτό θέλουν να δείξουν ότι είναι φυσιολογικό. Δεν είναι. Και δεν είναι όχι μόνο φυσιολογικό, είναι αποκρουστικό. Και για τις γυναίκες και για τους άνδρες».

Στο βίντεο καταλήγει χαρακτηρίζοντας όσους περιέγραψε παραπάνω «νοσηρή μειοψηφία»: «Ε, λοιπόν, μια νοσηρή μειοψηφία δεν θα καταφέρει να αλλάξει στην πλειοψηφία τα πρότυπα ομορφιάς, ούτε το φυσιολογικό που έχουμε μάθει έως τώρα. Όλοι μας. Εμείς θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε αυτά που πιστεύαμε. Και αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι μιλούν για υποτιθέμενη εξέλιξη, ας κάτσουν να ξανασκεφτούν τι σημαίνει εξέλιξη, διότι σε καμία περίπτωση, αυτό το οποίο αναδεικνύουν δεν είναι εξέλιξη.

Αυτό είναι εποχή των σπηλαίων. Γιατί τότε ήταν η τελευταία φορά που μία γυναίκα δεν περιποιούνταν τον εαυτό της». Αντιδράσεις Η αντίδραση των χρηστών ήταν άμεση. Εκατοντάδες γυναίκες έσπευσαν να αναρτήσουν φωτογραφίες με εμφανείς ραγάδες, κυτταρίτιδα ή αξύριστο σώμα, τονίζοντας το δικαίωμα του καθενός στην αυτοδιάθεση του σώματός του. Γυναίκες του καλλιτεχνικού χώρου, infuencers, μουσικοί πήραν θέση, χαρακτηρίζοντας «σκοταδιστικές» τις απόψεις της κ. Λαντινοπούλου ενώ ακόμη και η εταιρεία προϊόντων περιποίησης σώματος DOVE ανάρτησε φωτογραφία, που πιθανόν είναι μια έμμεση απάντηση στο βίντεο της πολιτικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments