Διεθνή

Γερμανία κορωνοϊός: Παράταση της έκτακτης ανάγκης για την πανδημία έως τα τέλη Σεπτεμβρίου

Γερμανία κορωνοϊός: Παράταση της έκτακτης ανάγκης για την πανδημία έως τα τέλη Σεπτεμβρίου
Γερμανία κορωνοϊός: Το πότε θα τεθεί σε ισχύ η παράταση, εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό.

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στην Γερμανία προτίθεται να παρατείνει επισήμως τα εθνικής ισχύος μέτρα έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού έως τα τέλη Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες μέσων ενημέρωσης.

Παράλληλα, στη Γερμανία προσομοιωτής προβλέπει το τέλος της πανδημίας το φθινόπωρο, οπότε ίσως και να δικαιολογούνται οι σκέψεις για την παράταση του μέτρου.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός θα παρατείνει τo λεγόμενο ομοσπονδιακό φρένο έκτακτης ανάγκης, τα οποίo χρησιμεύει ως νομική βάση για την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων -εφόσον αυτό κρίνεται αναγκαίο- σε εθνικό επίπεδο, για παράδειγμα μέτρων σχετικών με τους εμβολιασμούς ή το κόστος των διαγνωστικών τεστ.

Το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων πληροφορήθηκε σήμερα από κύκλους του κυβερνητικού συνασπισμού ότι η ήδη διαπιστωμένη επιδημιολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε ομοσπονδιακό επίπεδο, η οποία διαφορετικά θα έληγε στα τέλη Ιουνίου, θα πρέπει να παραταθεί ξανά.

Πότε θα τεθεί σε ισχύ η παράταση, εξακολουθεί να παραμένει ανοιχτό

Επίσης, η ηλεκτρονική πύλη ειδήσεων «ThePioneer», αναφερόμενη στο ίδιο θέμα, επικαλείται σήμερα πρόταση του μεγάλου συνασπισμού προς το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) σύμφωνα με την οποία «είναι απαραίτητη η παράταση του ομοσπονδιακού φρένου έκτακτης ανάγκης για άλλους τρεις μήνες. Η Γερμανία και ο κόσμος βρίσκονται επί του παρόντος σε μια ευαίσθητη φάση. Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει σε σημαντικά επίπεδα, σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις σε υψηλά, αν και ταυτόχρονα οι εμβολιασμοί αυξάνονται».

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η κατάσταση επιδημιολογικής έκτακτης ανάγκης θεωρείται ότι έχει αρθεί αυτομάτως εάν το ομοσπονδιακό κοινοβούλιο (Bundestag) δεν αποφασίσει εντός συγκεκριμένης προθεσμίας ότι θα συνεχιστεί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments