Ελλάδα

Γώγος: Έχουμε ύφεση της πανδημίας και πολύ καλύτερους δείκτες

Γώγος: Έχουμε ύφεση της πανδημίας και πολύ καλύτερους δείκτες
Γώγος: Ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά και τα εμβόλια νέας γενιάς.

Ο Χαράλαμπος Γώγος, Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, το πρόγραμμα εμβολιασμού αλλά και τα εμβόλια νέας γενιάς.

Ο κ Γώγος εμφανίστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA», με τον ίδιο να φαίνεται αρκετά αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας, ωστόσο τόνισε πως έχουμε μπροστά μας ένα μακρύ καλοκαίρι.

«Η κατάσταση είναι καλή, έχουμε ύφεση της πανδημίας και πολύ καλύτερους δείκτες, αργά αλλά σταθερά για τα νοσοκομεία. Με πτωτικές τάσεις θα πάμε. Έχουμε μπροστά μας ένα μακρύ καλοκαίρι. Και παράλληλα θα προχωρήσουμε και τους εμβολιασμούς», ανέφερε ο καθηγητής σχολιάζοντας τα στοιχεία της πανδημίας.

«Πάμε καλά. Προβλητισμοί υπάρχουν αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να ακούμε τους ειδικούς δεν είναι τυχαία η παρουσία τους. Υπάρχουν συστάσεις και πρέπει να τις ακολουθούμε. Έχουμε σταθερά 90-100.000 εμβολιασμούς τη μέρα», τόνισε για το πρόγραμμα του εμβολιασμού.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη νέα γενιά εμβολίων, τα οποία θα προσφέρουν διαρκή ανοσία έναντι του κορωνοϊού, όπως δείχνουν κάποιες μελέτες.

«Γίνεται συνεχής προσπάθεια βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εμβολίων. Τα εμβόλια δρουν σε δύο κατευθύνσεις η παραγωγή αντισωμάτων και η δημιουργία μιας ανοσιακής μνήμης. Σε κάποιες μελέτες που γίνονται δείχνουν ότι τα νέα εμβόλια θα στοχεύουν στην ενεργοποίηση των Τ-κυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος ώστε να παρέχουν μακροχρόνια προστασία έναντι του κορωνοϊού».

Ως προς τον εμβολιασμό των υγειονομικών, τόνισε πως οι γιατροί θα μπορούσαν να είχαν εμβολιαστεί εδώ και καιρό, καθώς έχουν προτεραιότητα.

«Οι υγειονομικοί θα μπορούσαν να έχουν εμβολιαστεί εδώ και καιρό. Οι γιατροί είχαν προτεραιότητα εμβολιασμού. Μάλιστα στα περισσότερα νοσοκομεία υπήρχε και δεύτερο εμβολιαστικό κύμα. Μέχρι τώρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να ήθελε να εμβολιαστεί και δεν μπορούσε. Και τώρα μπορεί και πρέπει», υπογράμμισε ο κ. Γώγος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments